Michael van Gerwen claimt Melbourne Darts Masters titel

De vraag of Michael van Gerwen nog wel eens een toernooitje ging winnen is in Melbourne bevestigd met een vette ja. In de boeiende finale tegen Gurney won MvG de partij overtuigend met 8-3.

In de beginfase had de Ier nog een antwoord op het spel van Michael en kwam zelfs terug van 3-1 achter naar 3-3. In leg 7 miste Gurney een dart voor 4-3 en dat heeft hem waarschijnlijk de das omgedaan. Michael pakte opnieuw de voorsprong en stoomde gelijk door naar een 8-3 overwinning. Gemiddelden van Gerwen 99.00 – Gurney 100.60. Uitgooi percentage MvG 42.11% en Gurney 27.27%

De finaledag begon met de kwartfinale wedstrijd tussen Peter Wright en Raymond van Barneveld. Deze partij ging lang gelijk op maar na een gemiste kans van Raymond om Wright te breken liep het niet meer lekker bij van Barneveld en werd hij in de elfde leg gebroken en kon dit niet meer recht zetten. Het werd 8-6. voor Wright die vervolgens in de halve finale met 8-0 werd geklopt door Michael van Gerwen.

Michael had in de kwartfinale al afgerekend met Gary Anderson. In deze partij gingen in de beginfase de legs vaak tegen de darts in en moest Anderson iedere keer vanuit een achterstand terug komen. Na 7-6  voor Michael begon MvG sterk aan de 14de leg en zette Anderson op een flinke achterstand en kreeg daarmee tijd om uit te gooien. Michael kwam op 32 en Anderson vanaf 176 naar 81 maar kon daar niet meer voor aanleggen want met 2 darts besliste Michael de match.

Rob Cross zette in de derde kwartfinale partij even dik de puntjes op de i tegen Damon Heta. Vorige week verloor Cross nog de finale van de Australiër maar haalde nu zijn gram door Heta met 8-3 te kloppen.

De laatste Australische hoop, Simon Whitlock had tot en met de 8ste leg nog zicht op een halve finale plaats in zijn match tegen Daryl Gurney. Op dat moment was de stand 4-4 geworden omdat Whitlock 3 legs op rij won om gelijk te komen. Maar daarna pakte Gurney 4 legs op rij voor een plek in de halve finale.

In die halve finale tegen Rob Cross kwam Cross een paar keer voor te staan; 1-0 : 2-1 : 5-4 en wist in de 10de leg langs Gurney te komen (5-5). Maar net zoals in de halve finale had Gurney een sterk eindschot en won 3 legs op rij voor een plek in de finale tegen Michael van Gerwen.