Joe Cullen op magistrale wijze naar eerste European Tour titel

De 30 jarige Joe Cullen uit het Engelse Bradford heeft gisteren in Mannheim Duitsland zijn allereerste European Tour titel op naam gezet door in de finale van de European Darts Matchplay nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen te kloppen.

En Cullen deed dit echt op magistrale wijze en had op iedere ‘aanval’ van Michael een passend antwoord en wist keer op keer gemiste dubbels van Michael genadeloos af te straffen.

Na 5 legs stond Michael al 4-1 achter maar na 5-2 kwam Michael sterk terug en stond na 10 legs op gelijke hoogte, 5-5, maar verder dan 5 kwam van Gerwen niet. Cullen die onder meer 170 uitgooide voor 5-2 straalde zelfverzekerdheid uit en vertaalde dat in nog eens 3 legs op rij te pakken voor een 8-5 eindstand.

Cullen die als 11de geplaatste speler zaterdag voor het eerst in actie kwam maakte vanaf de eerste wedstrijd al indruk. In de partij voor een plek bij de laatste 16 klopte hij Jamie Hughes met 6-3. Zondagmiddag bij de laatste 16 ging William O’Connor met dezelfde cijfers onderuit en in de kwartfinale verloor 3-voudig BDO wereldkampioen Glen Durrant met 6-2 van ‘Rockstar’ Cullen. In de halve finale wist ok James Wade wist Cullen niet af te stoppen met als eindresultaat een terecht gewonnen toernooi door Cullen.

De weg naar de finale verliep voor Michael niet zo makkelijk. Na eerst met 6-2 van Michael Smith te hebben gewonnen moest hij alles uit de kast halen om Mensur Suljovic te kloppen (6-4).  In de kwartfinale ontsnapte hij aan uitschakeling door de beslissende 11de leg voor de neus van de Pool Ratajski weg te kapen.

Alleen de halve finale deed hij met twee handen op de rug, het werd 7-1 tegen Chisnall.

Hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinale;

 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Krzysztof Ratajski (9) 6 5
2 Rob Cross (12) Dave Chisnall (4) 5 6
3 Jonny Clayton (15) James Wade (7) 4 6
4 Joe Cullen (11) Glen Durrant (14) 6 2
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall (4) 7 1
2 James Wade (7) Joe Cullen (11) 5 7
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Joe Cullen (11) 5 8

Foto © PDC – Europe 2019