Jose de Sousa schrijft dartsgeschiedenis op 23ste Players Championship

Met een 7-1 overwinning op Gerwyn Price heeft de Portugees Jose de Sousa dartsgeschiedenis geschreven door als eerste Portugees een PDC dartstitel te bemachtigen.

Price kon niet meekomen met de Sousa die schijnbaar onbewogen zijn darts gooide en redelijk snel de legs kon afmaken op de dubbel. Dit was niet het geval bij Price die, als hij op een dubbel mocht gaan, de vakken niet vond.

Jose was aardig ontdaan van zijn eerste grote titel en bedankte in zijn interview zijn sponsors, en moeder voor de support die hij al die jaren van ze heeft gekregen.

Op weg naar de finale zette de Sousa nou niet echt de mindere jongens aan de kant. In de halve finale klopte hij Peter Wright met 7-3 en in de kwartfinale was Jermaine Wattimena degene die het onderspit delfde. Bij de laatste 16 kon ook John Henderson de Sousa niet stoppen die in de finale met een gemiddelde van 97.5 geschiedenis heeft geschreven.

Tot en met de kwartfinale was er nog hoop dat er Nederlands succes kan komen met Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena bij de laatste 8. Maar Michael die in de kwartfinale tegen Wright iedere keer voor kwam te staan, van 1-0 naar 5-5 moest toch de laatste leg aan Wright laten.

Het zelfde verhaal voor Wattimena die tegen de latere winnaar. de Portugees Jose de Sousa speelde. Ook Jermaine had steeds een voorsprong en moest de Portugees terug komen. Maar in de elfde leg draaide de Sousa de rollen om voor een plek in de halve finale.

Uitslagen vanaf de laatste 16:

 Laatste 16
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen Luke Humphries 6 1
2 Peter Wright Danny Noppert 6 5
3 John Henderson Jose De Sousa 4 6
4 Josh Payne Jermaine Wattimena 1 6
5 Ian White Martin Schindler 5 6
6 Vincent van der Voort Adrian Lewis 1 6
7 Max Hopp Glen Durrant 5 6
8 Gerwyn Price Rob Cross 6 4
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen Peter Wright 5 6
2 Jose De Sousa Jermaine Wattimena 6 5
3 Martin Schindler Adrian Lewis 2 6
4 Glen Durrant Gerwyn Price 2 6
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Peter Wright Jose De Sousa 3 7
2 Adrian Lewis Gerwyn Price 4 7