Updates van BoyleSports World Grand Prix dag 1

De eerste speeldag van het BoyleSports World Grand Prix dartstoernooi met op het podium vanavond 8 wedstrijden uit de eerste ronde met onder de 16 spelers Jeffrey de Zwaan en Michael van Gerwen.

Chris Dobey – Ricky Evans  2 – 0

Chris Dobey opende de avond tegen Ricky Evans en we zagen een geweldige eerste leg van beide spelers. Maar daarna werd Evans wat minder gelukkig op de openingsdubbel en dat kwam gedurende de wedstrijd niet meer goed.

De eerste en tweede set won Dobey met 3-1 voor een 2-0 eindstand.

Gemiddelden Dobey  89.5 – Evans 79.08

Mervyn King – Dimitri Van den Bergh 2 – 1

Geen droom debuut voor Dimitri Van den Bergh. Dimitri die de eerste set in zijn schoot geworpen kreeg nadat King 128 miste op dubbel 4 en de jong Belg 105 uitgooide voor 3-2 in die set.

King sloeg hard terug in de set die Dimitri begon en pakte die set met 3-1 om vervolgens een 2-0 achterstand op Van den Bergh om te buigen naar 2-2 en met een sterke vijfde leg de winst opeiste.

Gemiddelden King 88.03  –  Van den Bergh 84.95

Joe Cullen – Ian White  1 – 2

Een briljante come back van Ian ‘Diamond’ White. White verloor kansloos de eerste set met 3-0 van Cullen en kwam in set 2 ook nog eens 2-0 achter. Maar daarna liep niets meer bij Joe Cullen en pakte White de tweede set met 3-2.

In de derde set stoomde White door naar 2-0 en had daarna de eerste 3 matchdarts op 32 maar raakte er geen. Cullen kreeg een kans om weer terug in  de wedstrijd te komen maar miste daar 6 darts voor en ging de derde set met 3-0 naar White.

Gemiddelden Cullen 84.44 – White  87.25

Jeffrey de Zwaan – Steve Beaton 2 – 0

Met set standen 3-1 en 3-0 heeft Jeffrey de Zwaan de volgende ronde bereikt waar mogelijk Michael van Gerwen zijn tegenstander wordt. In de eerste set tegen Beaton gingen er 3 legs tegen de darts in. Beaton werd in de eerste leg al gebroken door de Zwaan met die kreeg in de 2de leg een breek tegen.

In de derde leg weer een breek terug van Jeffrey die in de vierde leg zijn leg kon houden voor de eerste set. In de tweede domineerde Jeffrey en had hij Beaton in de hoek gekregen waar de klappen vielen. Het werd 3-0 voor Jeffrey en dat was dik verdiend.

Gemiddelden de Zwaan 88.67  –  Beaton 73.68

James Wade  – John Henderson 2 – 1

James Wade begon niet sterk aan deze wedstrijd en Henderson was gelijk al trefzeker maar dat bleef bij de eerste leg. Wade kwam langzaam op stoom en pakte de eerste set met 3-1.

Henderson begon na de pauze sterk aan set 2 en kwam 2-0 voor. Wade kwam echter langszij maar de vijfde leg was toch voor Henderson voor 1-1.

In de derde set was Henderson wel sterk op de openingsdubbel maar checken wilde niet lukken en zo verloor hij die derde set met 3-0

Gemiddelden Wade 86.15 – Henderson 82.79

Michael Smith –  Simon Whitlock  2  – 1

Eindelijk wilde het weer eens lopen voor Michael Smith die met 2-1 naar de volgende ronde gaat. In de eerste set was het nog geen rozengeur en maneschijn voor Bully Boy die de set met 3-1 verloor.

En Whitlock leek hetzelfde in set 2 te doen. Hij kwam 2-1 voor maar tot grote opluchting kwam Smith langszij en pakte vervolgens de set. In de beslissende derde set mist Michael dan 3 matchdarts en komt Whitlock weer gelijk maar kan niet doordrukken in de vijfde leg die naar Smith gaat.

Gemiddelden Smith 83.39 – Whitlock 77.96

Michael van Gerwen  –  Jamie Hughes  2 – 1

Op tijd kon regerend World Grand Prix kampioen Michael van Gerwen de zesde versnelling in de strijd gooien tegen Jamie Hughes. Dubbels en scores liepen in de beginfase niet bij Michael die zelfs soms 11 darts nodig had voor de openingsdubbel.

Hughes pakte met 3-2 de eerste set en maakte het Michael ook moeilijk in set 2 die uiteindelijk met 3-1 door MvG werd gewonnen. Hughes begon set 3 en Michael moest een breek forceren om voor te komen.

De eerste 2 legs gingen met de darts en in leg 3 was Hughes na een 160 opening van beiden op weg naar een 9 darter maar miste op de 8ste pijl en snoepte Michael de leg van Hughes af met een 135 finish ( enkele bull 60, dubbele bull) en hield zijn eigen leg voor een zwaar bevochten 2-1 overwinning.

Gemiddelden van Gerwen 84.59 – Hughes 85.08

Gary Anderson – Keegan Brown  2 – 0

Met zijn nieuwe set darts heeft Gary Anderson in 2 sets de volgende ronde bereikt. In de eerste set werd het 3-0 en had Brown weinig in te brengen maar in de tweede wist hij toch 2 legs van Anderson af te snoepen.

Brown kwam in de vijfde leg van deze set nog op 36 maar mocht hier niet meer voor aanleggen want Anderson vond met 1 pijl dubbel 14 voor de match