Wie voegen zich vanavond nog bij de laatste 16 van de World Grand Prix

Vanavond de tweede sessie uit de eerste ronde van de PDC BoyleSports World Grand Prix waarin de volgende 16 spelers een gooi doen naar een plek in de tweede ronde. Onder deze 16 nog 3 Nederlanders en kunnen die zich ook plaatsen voor ronde 2?

Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena en Danny Noppert kunnen zich vanavond voegen bij Jeffrey de Zwaan die op zeer indrukwekkende wijze met 2-0 van Steve Beaton won en Michael van Gerwen.

Maar Michael haalde nu niet echt op zijn sloffen de laatste 16 want hij stond in zijn partij tegen Jamie Hughes met de rug tegen de muur. Op tijd kon Michael zijn hachje redden en won deze match uiteindelijk met 2-1.

Michael en Jeffrey treffen elkaar nu dinsdagavond in de tweede ronde die een iets langer format heeft. In de tweede ronde en kwartfinale wordt er best of 5 sets gespeeld.

De indeling voor vanavond is:

Pos  Player Player     score
1 Stephen Bunting Jonny Clayton
2 Vincent van der Voort Nathan Aspinall
3 Adrian Lewis Jermaine Wattimena
4 Glen Durrant Krzysztof Ratajski
5 Daryl Gurney Danny Noppert
6 Gerwyn Price Dave Chisnall
7 Rob Cross Mensur Suljovic
8 Peter Wright Max Hopp

Naast de 3 partijen met onze Nederlanders zijn de laatste 3 wedstrijden van de avond toch ook interessant om naar uit te kijken. Wat doet Price tegen Chisnall in dit toernooi met dit lastige format van dubbel in dubbel uit en is Suljovic vanavond ook weer sterk op zijn dubbel 14 en laat hij Cross met lege handen staan.

In de laatste match moet Max Hopp het opnemen tegen Peter Wright en kan gezien het speltype misschien wel voor een verrassing zorgen.

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019