Danny Noppert en Jermaine Wattimena bereiken tweede ronde

Gisteren werden in Dublin de laatste wedstrijden uit de eerste ronde van de BoyleSports World Grand Prix gespeeld en in die sessie kwamen 3 Nederlanders in actie. Twee daarvan haalden de volgende ronde, Danny Noppert (foto) en Jermaine Wattimena.

Voor Vincent van der Voort viel het doek al in de eerste ronde. Hij speelde tegen Nathan Aspinall en kwam in die partij niet in zijn spel. Niet als excuus dat hij de partij verloor, maar gewoon een feit dat als je niet in je spel zit, had Vincent last van 2 camera’s naast het bord die constant heen weer bewogen.

Jermaine Wattimena die na Vincent tegen Adrian Lewis speelde begon slecht aan de match. Hij kwam al snel 2-0 achter en had je het idee dat dit ook wel eens de eindstand van de wedstrijd zou worden.

Maar Jermaine kwam in leg 3 langzaam in zijn spel verloor die set nog wel met 3-1 maar pakte daarna 2 sets op rij met 3-2 en 3-0 voor een plek bij de laatste 16 waar hij Peter Wright tegen komt. Wright had in de slotwedstrijd van de avond geen moeite met Max Hopp, hij won met 2-0.

Na Glen Durrant tegen Krzystof Ratajski, waarin Durrant na een 3-0 verlies in de eerste set sterk terug kwam en uiteindelijk met 2-1 won, kwam Danny Noppert op het podium voor zijn partij tegen Daryl Gurney.

Gurney natuurlijk de grote favoriet maar kon die rol niet waar maken. Op de beslissende momenten verzaakte ‘Super Chin’ het af te maken en verloor zo de eerste set met 3-2. En dat gaf de burger moed en pakte Noppert de tweede set met 3-0 voor een plaats bij de laatste 16.

Daar treft hij Nathan Aspinall die met dezelfde cijfers van van der Voort had gewonnen.

Ook door naar de laatste 16 zijn Stephen Bunting die met 2-0 Jonny Clayton klopte en Dave Chisnall die in een zeer spannende match Gerwyn Price klopte. En ook Rob Cross die voor het eerst de eerste ronde van dit toernooi wist door te komen. Hij klopte Mensur Suljovic met 2-1.

Uitslagen eerste ronde en indeling ronde 2 volgens het officiële schema;

Eerste ronde
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Jamie Hughes 2 1
2 Jeffrey de Zwaan Steve Beaton 2 0
3 James Wade (8) John Henderson 2 1
4 Mervyn King Dimitri Van den Bergh 2 1
5 Michael Smith (5) Simon Whitlock 2 1
6 Joe Cullen Ian White 1 2
7 Gary Anderson (4) Keegan Brown 2 0
8 Ricky Evans Chris Dobey 0 2
9 Rob Cross (2) Mensur Suljovic 2 1
10 Glen Durrant Krzysztof Ratajski 2 1
11 Peter Wright (7) Max Hopp 2 0
12 Adrian Lewis Jermaine Wattimena 1 2
13 Gerwyn Price (6) Dave Chisnall 1 2
14 Stephen Bunting Jonny Clayton 2 0
15 Daryl Gurney (3) Danny Noppert 0 2
16 Vincent van der Voort Nathan Aspinall 0 2
 Laatste 16
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Jeffrey de Zwaan
2 James Wade (8) Mervyn King
3 Michael Smith (5) Ian White
4 Gary Anderson (4) Chris Dobey
5 Rob Cross (2) Glen Durrant
6 Peter Wright (7) Jermaine Wattimena
7 Dave Chisnall Stephen Bunting
8 Danny Noppert Nathan Aspinall

Vanavond de eerste vier wedstrijden van de tweede ronde. Het format is nu best of 5 sets best of 5 legs met onder de 4 wedstrijden de Nederlandse kraker Michael van Gerwen tegen Jeffrey de Zwaan.

Maandag zagen we Michael nu niet echt in zijn allerbeste vorm. Jeffrey daarentegen wel dus kon deze wedstrijd wel eens een bloedstollend spannende partij worden. James Wade en Mervyn King openen de avond gevolgd door Michael Smith tegen Ian White.

Gary Anderson en Chris Dobey sluiten de avond af. Morgen de laatste 4 partijen van de tweede ronde met in die sessie Jermaine Wattimena tegen Peter Wright en Danny Noppert tegen Aspinall.

Indeling volgende twee sessies;

Dinsdag 8 oktober
Pos  Player Player        score
1 James Wade Mervyn King
2 Michael Smith Ian White
3 Michael van Gerwen Jeffrey de Zwaan
4 Gary Anderson Chris Dobey
Woensdag 9 oktober
Pos  Player Player        score
1 Danny Noppert Nathan Aspinall
2 Dave Chisnall Stephen Bunting
3 Rob Cross Glen Durrant
4 Peter Wright Jermaine Wattimena