World Grand Prix halve finalisten bekend

Michael van Gerwen, Dave Chisnall, Glen Durrant en Chris Dobey zijn de spelers die vrijdagavond 11 oktober de halve finales spelen van de BoyleSports World Grand Prix. Zij bereikten na vier spannende kwartfinales de volgende ronde.

Chris Dobey speelde als eerste gisteren tegen Ian White. Na een droomstart door Dobey die met 3-0 de eerste set won door Dobey verloor hij er 2 op rij met 3-1 en 3-0. Maar Dobey kwam terug in de wedstrijd en maakte met 3-1 gelijk en maakte met een white wash in set vijf 3-2 voor een plek in de halve finale.

Gemiddelden Dobey 90.13 76  – White 76.99

In de tweede partij tussen Dave Chisnall en Nathan Aspinall opnieuw een geweldig optreden van Dave Chisnall die na twee gemiste darts van the Asp de eerste set pakte. Dat mentale tikje gaf Chizzy het voordeel in de tweede set die hij met 3-1 won. In set vier was Chisnall dichtbij de overwinning maar kreeg de leg niet uit en kwam Aspinall terug naar 2-1.

In de vierde set maakte Chisnall het dan af met een 3-1 set winst.

Gemiddelden Chisnall 90.00 – Aspinall 93.26

In de derde partij klopte regerend World Grand Prix kampioen Michael van Gerwen tegenstander Mervyn King met 3-1. Een wedstrijd om van te smullen met twee keer een 170 finish, een van Michael en een van Mervyn.

Kin beet zich vast in zijn tegenstander en miste in de eerste set 2 darts voor een 1-0 voorsprong. Hij zette dat met een 3-1 set winst in de tweede recht en kwam weer langszij bij Michael. In deze set gooiden beiden een 170 finish, Michael voor 1-1 en Mervyn voor de set.

Set drie werd met 3-1 gewonnen door van Gerwen die in de vierde 2-1 achterkwam. Michael miste in die set eerst 3 darts voor 2-2 maar kon er voor terugkomen en loopt in de vijfde leg weg van King die vier darts nodig heeft om te beginnen. Eindstand 3-2 in die set en een 3-1 set stand

Gemiddelden van Gerwen 94.64  –  King 87.74

Helaas ging in de vierde partij van de avond Jermaine Wattimena hard strijdend onderuit tegen Glen Durrant. Een paar kleine steekjes die Jermaine liet vallen kostte hem een plek in de halve finale.

Met een flitsende start pakte Jermaine met 3-0 de eerste set maar kreeg een koekje van eigen deeg terug van Duzza die met 3-0 de stand gelijk trok. In de derde set was Jermaine opnieuw op weg naar een white was maar Durrant keerde het tij en pakte met 3-2 deze set.

Jermaine bewaarde de rust en kwam sterk terug en maakte met 3-1 gelijk voor een vijfde alles beslissende set. En de eerste leg in die set was voor Jermaine maar daar bleef het helaas bij want Durrant pakte drie legs op rij en speelt nu een halve finale tegen Dave Chisnall.

Gemiddelden Wattimena 83.60 – Durrant 85.42

Chris Dobey tegen Michael van Gerwen is de tweede halve finale en het format voor deze partijen is best op 7 sets.

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019