De Paddy Power Champions League of Darts start komende zaterdag

Zaterdag 19 oktober is het zover dan start in de Morningside Arena Leicester de Paddy Power Champions League of Darts. In twee groepen spelen dan de 8 beste spelers van de PDC (vastgesteld op 28 juli dit jaar) een tweedaags toernooi.

Verdeeld over twee groepen van elk vier spelers worden in drie sessies de groepswedstrijden gespeeld. De beste 2 uit iedere groep spelen dan ‘s avonds de halve finales en aansluitend de finale.

De groepsindeling voor dit toernooi is:

Poule A

Michael van Gerwen

Michael Smith

Gary Anderson

James Wade

Poule B

Rob Cross

Daryl Gurney

Peter Wright

Gerwyn Price

Titelverdediger is Gary Anderson die in 2018 de finale met 11-4 won van Peter Wright, en een unicum bij dit toernooi is de £ 100.000,= die beschikbaar gesteld is voor de 9 darter maar die niet naar de speler gaat die de 9 darter gooit maar verdeeld wordt onder het aanwezige publiek.

Michael van Gerwen, die afgelopen weekend in Dublin nog de World Grand Prix won, heeft deze titel nog niet op zijn erelijst staan maar is desondanks torenhoog favoriet voor de titel.

Om 14:15 uur Nederlandse tijd begint het toernooi en zijn er in de middagsessie 24 groepswedstrijden best of 19 legs en de indeling voor de eerste sessie is:

Groep B: Daryl Gurney – Peter Wright

Groep B: Rob Cross – Gerwyn Price

Groep A: Michael Smith – Gary Anderson

Groep B: Michael van Gerwen – James Wade

Zaterdagavond zijn dan opnieuw 4 groepswedstrijden met de winnaars van wedstrijden in de groep tegen elkaar en de verliezers van de eerste partij tegen elkaar:

Zondagmiddag worden dan de laatste groepswedstrijden gespeeld en in die partijen komen de spelers uit die nog niet in de groepsfase tegen elkaar gespeeld hebben.

‘s Avonds dan de kruisfinales en aansluitend de finale.

Het toernooi is live te volgen op de BBC die zaterdag om 14;15 begint met uitzenden.