BoyleSports Grand Slam of Darts speelvolgorde en prijzenpot

Zaterdagmiddag, 9 november, start in Aldersley Leisure Village te Wolverhampton het BoyleSports Grand Slam of Darts toernooi. Een toernooi met 32 deelnemers waaronder 8 van de BDO. De finale van dit toernooi wordt zondagavond 17 november gespeeld.

Verdeeld over 8 groepen spelen de deelnemers 3 wedstrijden in hu groep die bestaat uit een geplaatste speler, 2 andere PDC spelers en 1 speler van de BDO.

De loting voor de poule indeling is inmiddels gedaan en deze is hier na te lezen. Na de groepsfase gaan de eerste twee spelers uit iedere groep door naar de laatste 16. Daar is het direct knock out, ofwel de speler die dan verliest is uitgespeeld.

De indeling voor de knock out fase is dat de winnaar van groep A speelt tegen de nummer 2 van groep B en de nummer 1 van groep B tegen de nummer 1 van groep A. Zo ook voor de groepen C en D, E en F en G en H.

Het kan dan in de kwartfinale zo zijn dat twee spelers uit een groep elkaar in de kwartfinale alweer tegen komen.

In de groepsfase is het format best of 9 legs en in de tweede ronde wordt dit best of 19  legs. Vanaf de kwartfinales tot en met de finale wordt er best of 31 legs gespeeld.

De totale prijzenpot is £ 550.000,= waarvan £ 125.000,= voor de winnaar. De runner up ontvangt £ 65.000,=  en halve finalisten £ 40.000,=

De spelers die in de kwartfinale eruit gaan krijgen £ 20.000,= en die bij de laatste 16 verliezen strijken nog £ 10.000,= op.

Er is een bonus van £ 3.500,= voor de groepswinnaar en degene die als derde in de poule eindigt krijgt £ 7.500,=. De speler die laatste wordt in de poule gaat met £ 4.000,= naar huis.

Titelverdediger is Gerwyn Price na die tumultueuze finale tegen Gary Anderson. Michael van Gerwen won deze titel al 3 keer ( 2015,2016, en 2017).  Phil Taylor won het vaakst deze titel hij won 2007, 2008 en 2009, 2011,2013 en 2014.

Scott Waites won als enige BDO speler tot nu toe de titel in 2010 en in 2012 was de titel voor Raymond van Barneveld.

Zaterdag om 14:00 uur begint het toernooi met wedstrijden uit de groepen E tot en met H en komen Danny Noppert en Richard Veenstra in actie. De volgorde van spelen die middag is;

Nathan Aspinall v Martin Schindler (H)

Danny Noppert v Ryan Harrington (F)

Brendan Dolan v Gabriel Clemens (G)

Dave Chisnall v Jamie Hughes (E)

Daryl Gurney v Richard Veenstra (G)

Peter Wright v Wayne Warren (F)

Rob Cross v Lisa Ashton (E)

Michael Smith v Glen Durrant (H)

‘s Avonds de wedstrijden uit de groepen A tot en met D en dan zien we Michael van Gerwen, en Wesley Harms in actie. De indeling voor de avondsessie is;

Darren Webster v William O’Connor (D)

Gerwyn Price v Mikuru Suzuki (C)

Ian White v Steve Lennon (B)

Gary Anderson v Dave Parletti (D)

James Wade v Wesley Harms (B)

Michael van Gerwen v Jim Williams (A)

Adrian Lewis v Ross Smith (A)

Dimitri Van den Bergh v Robert Thornton (C)

Zondag de tweede ronde van de groepsfase en dan spelen ‘s middags de winnaars van de eerste wedstrijden in elke poule elkaar en de verliezers van de eerste partij. In de middag spelen dan weer de groepen  E tot en met H en ‘s avonds de groepen A tot en met D.

Maandagavond de laatste partijen uit de groepen E tot en met H en dinsdag die van de groepen A tot en met D.

Woensdagavond dan de eerste 4 wedstrijden van de laatste 16 en donderdag de laatste 4. Vrijdag- en zaterdagavond zijn er per avond 2 kwartfinales, zondag twee halve finales en zondagavond de finale.