Smith mist 9 darter en Noppert en Veenstra verliezen eerste partij

De middagsessie van de PDC Grand Slam of Darts zit er op met aan het einde van de middag bijna sensatie. Er hing in de vijfde leg van de partij tussen Michael Smith en Glen Durrant een 9 darter in de luch die strandde op dubbel 15.

Michael Smith had die kans na een 174 opening gevolgd door een 180 bleef er 147 staan. Trippel 20 werd gevonden en ook trippel 19 maar de 9de pijl ging in het grote bed van de 15 en bleef er 15 staan. En die ging ook nog eens niet uit en pakte Durrant de leg voor 3-2.

Michael Smith won de partij uiteindelijk wel met 5-3 en heeft nu samen met Nathan Aspinall een match gewonnen.

Helaas geen gewonnen partij voor Danny Noppert die met 5-4 verloor van Ryan Harington. Het was close maar koude handen waren debet aan de eerste verliespartij van Noppert.

Helemaal geen droomdebuut voor Richard Veenstra die met 5-0 onderuit ging tegen Daryl Gurney en het nu morgen in de tweede partij tegen Brendan Dolan mag proberen dit recht te zetten.

De wedstrijd waar iedereen naar uitkeek, die tussen Rob Cross en Lisa Ashton was in de beginfase wel leuk.  Lisa scoorde goed en Cross moest alles uit de kast halen om voor te blijven. Na 2-1 voor Cross werd Lisa door hem gebroken maar brak gelijk in de vijfde leg, tot grote vreugde van de toeschouwers, weer terug.

Maar daar bleef het bij en won Cross uiteindelijk met 5-2. en speelt Lisa morgen tegen Jamie Hughes die met 5-3 van Chisnall verloor.

Alle uitslagen van de middagsessie;

Pos  Player Player    score
1 Nathan Aspinall (H) Martin Schindler (H) 5 0
2 Danny Noppert (F) Ryan Harrington (F) 4 5
3 Brendan Dolan (G) Gabriel Clemens (G) 1 5
4 Dave Chisnall (E) Jamie Hughes (E) 5 3
5 Daryl Gurney (G) Richard Veenstra (G) 5 0
6 Peter Wright (F) Wayne Warren (F) 5 2
7 Rob Cross (E) Lisa Ashton (E) 5 2
8 Michael Smith (H) Glen Durrant (H) 5 3