Wie hebben vanavond de langste adem en bereiken halve finale Grand Slam of Darts

Nog twee wedstrijden staan er vanavond op het programma en dan zijn de halve finales van de BoyleSports Grand Slam of Darts bekend. Twee partijen over best of 31 legs dus wint de speler met de langste adem zijn partij.

De eerste match van de avond is op zich al een kraker. Finalisten van vorig jaar, Gary Anderson en Gerwyn Price komen dan aan the oche en die twee lagen elkaar nu niet echt in de finale.

Hoe gaat zich dit verhouden in deze match met twee spelers die toch aardig in vorm zijn?

Daarna Michael van Gerwen tegen Adrian Lewis. In de eerste keer dat ze elkaar dit toernooi troffen won Michael met 5-2 maar  Lewis heeft laten zien dat hij tijd nodig heeft om opgang te komen dus in een best of 31 kan dit best een leuke partij worden.

De indeling voor zaterdagavond aanvang 20:00 uur;

Pos  Player Player    score
1 Gerwyn Price ( C ) Gary Anderson (D) 16 9
2 Michael van Gerwen (A) Adrian Lewis (A) 16 6

Twee halve finalisten zijn er inmiddels al bekend, Peter Wright en Glen Durrant die vrijdagavond alle twee hun wedstrijd met 16-12 wonnen.

Wright stond na twee pauzes 6-4 achter op Chisnall maar vocht zich terug na 7-4 naar 12-8 en zg het er steeds somberder uit voor Chisnall die niet meer het niveau uit voorgaande wedstrijden haalde.

Heel even leek het er op dat Chisnall zichzelf teruggevonden had en kwam tot 13-12 terug. Vanaf dat moment werden de scores weer wisselvallig en daar profiteerde Wright van die de eindstand op 16-12 zette.

Gemiddelden Wright 101.25 – Chisnall 98.64 ; uitgooi percentage Wright 46.15%- Chisnall 41.03%

In de tweede en laatste partij van de avond ging Michael Smith goed uit de startblokken en brak Glen Durrant direct al in de eerste leg, hield zijn eigen leg en had een gaatje van 2 legs te pakken.

Ook bij de tweede pauze had Michael Smith nog steeds die twee legs verschil maar bij de derde onderbreking stond Glen 9-6 voor. Michael speelde nu meer tegen zichzelf dan tegen Durrant en daardoor kon Durrant ongestoord zijn voorsprong vasthouden.

Even een opleving bij Michael Smith die van 14-9 terug kwam naar 14-11 maar daarna zag je weer het zelfde plaatje, Smith vocht tegen zichzelf.

En het kwam ook niet meer goed. Na 15-11 scoorde Smith nog 1 keer maar de 28ste leg was met een 15 darter weer voor Durrant die nu de tegenstander is van Peter Wright in de halve finale.

Gemiddelden Durrant 98.15 – Smith 97.95 – Uitgooi percentage Durrant 55.17% – Smith 37.5%