NDB blijft bij besluit; Dutch Open Darts niet meer BDO geranked

Bron: website Nederlandse Darts Bond.

De NDB heeft op de website een belangrijk bericht gepubliceerd wat de Dutch Open Darts betreft. De NDB die vorige week al een bericht plaatste waarin werd gemeld dat de Dutch Open Darts 2020 geen BDO ranking punten zal hebben komt nu met volgende …

Wij willen iedereen laten weten dat de Dutch Open Darts niet meer BDO geranked is en dat dit ook zo blijft. Ook nu de BDO vrijdagmiddag, na ons nieuws, de regels opnieuw veranderd heeft.
De NDB is een professionele organisatie die weloverwogen beslissingen neemt. Uiteraard willen wij meewerken aan een professioneel circuit. Maar het herhaaldelijk plotseling wijzigingen van diverse regels, gedurende een seizoen of zelfs tijdens toernooien is volgens ons onacceptabel. Net als het niet of extreem laat reageren op en/of informeren van spelers, organisaties en partners.

Het is belangrijk voor spelers, organisaties, sponsoren, partners en toeschouwers dat toernooien open, transparant en conform de geldende reglementen worden georganiseerd.

Ook nu de BDO haar plotseling genomen besluit tijdelijk uitstelt, blijft de NDB mede op basis van deze argumenten en de grote onrust en onzekerheden binnen de BDO dus bij de genomen beslissing.

Voor ons staan de spelers op de eerste plaats. Hen gunnen we een professioneel en interessant circuit. Wij zullen er dan ook alles aan doen om te kijken hoe wij dit samen met andere landen kunnen bieden.

Ook willen we nogmaals benadrukken dat indien mensen niet meer willen deelnemen om bovengenoemde maatregel, zij hun inschrijving kunnen annuleren en het inschrijfgeld kunnen terugkrijgen. Ook hotelreserveringen bij De Bonte Wever kunnen kosteloos geannuleerd worden. Klik hier voor meer informatie.

Zoals we allemaal weten is de Dutch Open Darts het beste en grootste toernooi op onze kalender, en we hopen jullie allemaal te mogen begroeten in Assen.

Alles over de Dutch Open Darts kun je vinden op de website: Dutch Open Darts.

Foto © Martin van Oostveen – Darts4u 2019