Puzzelstukjes voor finale PDC WK worden vanavond passend gemaakt

Vanaf de eerste dag van het William Hill World Darts Championship was het voor de kenners en niet kenners puzzelen wie of er op Nieuwjaarsavond de finale zouden spelen van het belangrijkste evenement  dat de PDC heeft.

Maar vanavond worden deze stukjes passend gemaakt door de uitkomst van de twee halve finales die vanaf 20:00 uur worden gespeeld.

Vier toppers zijn er overgebleven na een reeks van super spannende partijen en deze vier gaan vanavond de sportieve strijd aan voor een plaats in de finale.

De als 7de geplaatste Peter Wright bijt vanavond het spits af in een match over maximaal 11 sets tegen de als derde geplaatste Gerwyn Price. Vooral de laatste heeft heel veel indruk gemaakt dit toernooi maar de vraag is natuurlijk hoe koel blijft ‘the Iceman’ in deze partij waar heel veel op het spel staat. Of wordt het ‘let’s have a party’met Snakebite Peter Wright die toch ook vrij constant op dit toernooi heeft gepresteerd?

Voor ons Nederlanders is natuurlijk de grote ham vraag wat ‘Mighty Mike, Michael van Gerwen gaat doen tegen de als 12de geplaatste Nathan Aspinall die mogelijk zijn grootste prestatie ooit in zijn nog korte PDC carrière kan neerzetten.

Kan regerend wereldkampioen zich plaatsen voor wederom een finale? Tot nu toe heeft Michael nog niet echt de top van zijn kunnen laten zien. Zeker niet in de kwartfinale tegen Darius Labanauskas waarin hij toch echt de scherpte miste.

Maar dat kwam volgens Michael door zijn tegenstander die vrij emotieloos de partij speelde en hij niets had waaraan hij zich kon optrekken.

Die mogelijkheid is er zeker tegen Nathan Aspinall die zijn emoties niet onder stoelen of banken steekt. De slot partij van de avond kon dus wel eens een heel explosieve partij worden met hopelijk een Nederlandse winnaar.

Om 20:00 uur begint de uitzending en de wedstrijden worden over best of 11 sets gespeeld, ofwel de eerste die 6 sets gewonnen heeft plaatst zich voor de finale;

 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Nathan Aspinall (12) 6 3
2 Peter Wright (7) Gerwyn Price (3) 6 3
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Peter Wright (7)