WK finale wordt gespeeld door Michael van Gerwen en Peter Wright

Na 15 dagen top darts zijn de twee spelers bekend die op Nieuwjaarsdag de finale gaan spelen van het PDC William Hill World Darts Championship. Deze finale over best of 13 sets staat gepland op woensdag 1 januari 20:00 uur in het Alexandra Palace te Londen.

En de twee die aan deze laatste wedstrijd van dit toernooi beginnen zijn de als eerste geplaatste, en titelverdediger, Michael van Gerwen tegen Peter Wright die 7de is geplaatst.

Peter Wright klopte gisteren in de halve finale Gerwyn Price met 6-3 met een gemiddelde van 98.39 en 36.07% op zijn dubbels. Price gooide 89.94 gemiddeld met 33.96% op zijn dubbels maar er werd na afloop meer gepraat over de bijverschijnselen in deze partij dan over de match zelf.

Ook Michael van Gerwen won zijn partij tegen Nathan Aspinall met 6-3. Op papier een ruime overwinning maar in de praktijk moest de Brabander er hard voor knokken om dit resultaat te bereiken.

Michael zijn turbo vorm was ver te zoeken en ontsnapte een paar aan een leg of set verlies door missen van dubbels door Aspinall.

In de partij gooide Michael 96.34 gemiddeld en had 40.38% op zijn dubbels. Nathan gooide 92.04  en had 35.29% op zijn dubbels en gooide 9 keer de maximale score tegen slechts 3 van Michael.

Nu een dag om bij te komen en na de oliebollen nog even de puntjes op de i te zetten om op Nieuwjaarsdag te schitteren in de finale en een mogelijke vierde titel voor Michael of de eerste voor Peter Wright.