Eindelijk de kroon op het werk voor Peter Wright en vaste deelnemers Premier League bekend

De nieuwe PDC William Hill World Darts Champion heet Peter Wright. Voor de eerste keer in zijn carrière is het de flamboyante Schot gelukt om de belangrijkste titel in dartsland te winnen na een geweldige finale tegen Michael van Gerwen.

Precies zes jaar nadat Wright de finale verloor van van Gerwen nam Snakebite revanche en versloeg drievoudig wereldkampioen van Gerwen met 7-3.

Een wel verdiende overwinning voor een speler die zes jaar geleden er hard aan dacht om zijn darts aan de wilgen te hangen maar dit uiteindelijk niet heeft gedaan en nu zes jaar later heeft bewezen dat je nooit moet opgeven om je dromen waar te maken.

Peter Wright die in deze finale 102.79 gemiddeld gooide tegen 102.88 voor Michael strafte in deze finale de vele missers op de dubbels van Michael genadeloos af en haalde in deze finale 55% op zijn dubbels.

Door het vele missen van de dubbels en te vaak mindere scores kon Michael op cruciale momenten niet toeslaan en dat heeft hem de partij en de titel gekost.

Michael zei na afloop van de partij dat het hij zichzelf alleen maar verwijten kon dat hij de titel niet gewonnen had omdat hij niet scherp genoeg was geweest in deze finale en Peter Wright met zijn spel ook de terechte winnaar geworden is van deze finale.

Nu maar uitkijken naar de volgende belangrijke titel, de Premier League die binnenkort van start gaat.

Negen hoofdrolspelers van deze Premier League zijn inmiddels bekend gemaakt evenals de eerste twee “Challengers” die aan dit toernooi mee gaan doen. Net zoals vorig jaar krijgt tot en met ‘Judgement Night’ een speler een kans zich te bewijzen op het Premier League podium en voor het eerste toernooi in Aberdeen op donderdag 6 februari is dat John Henderson en de week erop speelt Fallon Sherrock mee in Nottingham.

De negen vaste spelers zijn:

Michael van Gerwen

Peter Wright

Gerwyn Price

Rob Cross

Michael Smith

Gary Anderson

Daryl Gurney

en de nieuwkomers, Nathan Aspinall en Glen Durrant.

Foto van de nieuwe wereldkampioen © Lawrence Lustig – PDC 2020