Jarige Beau Greaves naar halve finale BDO World Pro

Vandaag is Beau Greaves 16 jaar geworden en trakteerde zichzelf op een mooi cadeau door de halve finale van het BDO World Professional Darts Championship voor dames te bereiken.

Het was op zich al bijzonder dat dit jonge Engelse dartstalent een ronde wist te winnen op dit wereldpodium maar met haar 2-1 overwinning op Aileen de Graaf komt haar naam met vette letters in de geschiedenis boeken.

Met een 90.18 gemiddelde pakte Greaves de eerste set met 3-0 en was dichtbij een 2-0 overwinning. Want in set 2 bij een 2-2 stand had ze 68 over en Aileen 126. En die ging uit door Aileen die er dus een derde set uit sleepte.

Helaas zakte het niveau van Aileen in de derde set en speelde Greaves ondanks de druk toch een goede set die ze met 3-0 pakte met een 21 – 17 en 16 darter. Gemiddelden van Aileen de Graaf, 81.59 – Beau Greaves 86.11

In de andere dameswedstrijd, waarmee de middag begon, klopte de Australische Corrine Hammond de Engelse Laura Turner in 2 sets, 3-1 en 3-1. Een niet hoog staande partij van beide dames want Corrine gooide 67.75 gemiddeld en Turner 61.82. In 1 leg had Corrine 43 darts nodig om uit te komen. Zowel zij als Laura kregen de leg niet uit.

Tussen de twee damespartijen in speelden de als 2de geplaatste Jim Williams en Ryan Hogarth (15de geplaatst) tegen elkaar. En misschien hebben we in die partij al een glimp gezien van de mogelijke nieuwe BDO World Champion.

Jim Williams was in de partij, wel na de eerste set, niet meer te stuiten en won met een 94.36 gemiddelde met 4-0 deze partij. Setstanden 3-2 ; 3-0; 3-1 en 3-1.

Vanavond de laatste 2 dames wedstrijden uit de kwartfinale en de laatste twee heren partijen voor een plek in de kwartfinale met Dennie Olde Kalter in de tweede partij en Martijn Kleermaker in de laatste van de avond.

Foto: © Cris Sargeant – Tiptoppics 2020