Belg Mario Vandenbogaerde bereikt kwartfinales BDO World Pro

Zo nerveus de Belg Mario Vandenbogaerde was tijdens zijn eerste wedstrijd op het wereldpodium in the O2 in Londen zo koel was hij gisterenavond, in de tweede partij van de avond, tegen Dennie Olde Kalter.

En dan kon hij ook omdat ‘Super Mario’ al snel door had dat er in deze wedstrijd iets te halen viel. Want Dennie kon de belangrijke vlakken niet vinden. Geen trippels geen dubbels het liep gisteren bij ‘de Tukker’ voor geen meter.

Dennie verloor 11 legs op rij en stond in de vierde set 2-0 achter maar toen ging de knop toch even om en won hij drie legs op rij en won de vierde set. Het was een korte opleving want in de vijfde set verloor Olde Kalter opnieuw 3 legs op rij en won Vandenbogaerde de partij met 4-1 en staat in de kwartfinale van het toernooi.

Gemiddelden Olde Kalter; 84.90 – Vandenbogaerde; 90.63.

In de match ervoor won Lisa Ashton met 2-0 van Lorraine Winstanley. Maar dat ging niet zonder slag of stoot want in deze wedstrijd balanceerde de viervoudig Lakeside World Darts Champion op de rand van uitschakeling.

Lorraine gooide vele malen beter dan Ashton maar kreeg de legs niet uit en verloor zo elke set met 3-2 en zo bereikte Lisa Ashton de halve finale dames waarin ze gaat spelen tegen Corrine Hammond.

Gemiddelden Ashton; 79.90 – Winstanley; 78.45

De andere damespartij die als derde partij werd gespeeld ging tussen regerend World Pro kampioen Mikuru Suzuki en Anastasia Dobromyslova. En ook in deze partij begon de Japanse niet al te best aan de eerste set. Tegen de darts in won Mikuru de eerste leg maar verloor er daarna 2 op rij. In leg 4 kwam ze langszij en won nipt de vijfde leg met een 20 finish.

Ook de tweede set waarin Suzuki aanvankelijk 2-0 voor kwam en eigenlijk toch eenvoudig op weg leek naar de halve finale ging uiteindelijk over 5 legs. Mikuru kreeg in de derde leg 3 matchdarts voor een 28 finish maar kreeg deze niet uit en kwam Anastasia terug naar 3-1 en als Mikuru de leg er op nog eens matchdarts verspeeld komt de Russische op gelijke hoogte (2-2).

In de vijfde leg krijgt Anastasia dan 97 niet uit en vindt Mikuru met 3 darts 51 voor een plek in de halve finale. Daarin speelt ze tegen Beau Greaves.

Gemiddelden Suzuki; 77.87 – Dobromyslova; 77.56

In de laatste partij van de avond de laatste hoop op nog een Nederlander bij de laatste 8. In die partij speelde Martijn Kleermaker tegen de Engelsman Paul Hogan. En Hogan had in de voorgaande wedstrijden al de aandacht getrokken met zijn sterke spel en dat zou in die partij niet anders worden.

Paul Hogan was trefzeker in de partij. Niet alleen goede scores maar ook dubbel 18 werd bijna niet gemist. In de eerste set pakte Hogan met de darts zijn eerste punt met een 96 finish maar Martij kwam langszij met een 170 finish, de derde in het toernooi en alle 3 gegooid door een Nederlander.

Martij kwam nog 2-1 voor in deze set maar moest toch de volgende twee legs aan Hogan laten.

In set twee werd Martijn gebroken en won Hogan met 3-1 deze set maar na de pauze brak Martij terug en pakte zijn eerste setpunt. Hogan was niet te stoppen en won de twee erop volgende sets met 3-1 en schakelde daarmee de Nederlandse hoop op de titel met 4-1 uit.

Gemiddelden Kleermaker; 92.58 – Hogan 99.69

Foto © Chris Sargeant – Tiptoppics 2020