Mikuru Suzuki op weg naar tweede wereldtitel

Een nerveuze partij waaruit de regerend BDO Ladies World Professional Darts Champion, Mikuru Suzuki uiteindelijk met een 2-1 overwinning naar voren kwam en een grote stap heeft gezet in het prolongeren van haar titel.

Naar de partij tussen Suzuki en het jonge Engelse dartstalent, Beau Greaves, werd halsreikend naar uitgekeken want gezien de prestaties van de eergisteren 16 jaar geworden Beau werd de kans dat zij de finale zou halen hoog ingeschat.

Het werd helaas niet de partij waarop werd gehoopt ondanks dat de Engelse de eerste set met 3-2 won en 1-0 voor kwam. Nervositeit van beide kanten drukte een grote stempel op deze partij die uiteindelijk door de Japanse gewonnen werd omdat zij de twee erop volgende sets met 3-0 won.

Gemiddelden in deze partij, Suzuki 76.24 – Greaves 79.15 Eindstand 2-1 voor Suzuki

Tegenstander van Suzuki in de finale is Lisa Ashton die in de middagsessie met een white wash won van Corrine Hammond. Eindstand 2-0 voor Ashton

De eerste wedstrijd van de vrijdagmiddag werd gespeeld door onze enige Nederlandse troef in het toernooi, Chris Landman tegen Welshman Wayne Warren. En na drie sets groeide de hoop op een sensationele uitslag omdat Landman 2-1 in sets voorkwam.

Maar die hoop zakte al gauw weg want Warren kwam heel sterk terug en liep van 2-1 achter uit naar 4-2 voor en was 1 set verwijderd van de halve finale. Chris kon nog 1 set dichterbij komen( 4-3) maar in de vijfde set maakte Warren op het nippertje 3-2 voor de match. Eindstand 5-3 voor Warren

Gemiddelden Warren 91.14 met 15 keer een 180 – Landman 85.04.

Mario Vandenbogaerde zien we wel terug in de halve finale want Mario klopte Engelsman David Evans met 5-3. De Belg begon sterk aan de match en met 3-0 en 3-2 kwam hij 2-0 in sets voor. Echter na zes sets stonden de heren weer gelijk (3-3) en leek het of de wedstrijd de andere kant op zou draaien.

Super Mario wist zich gelukkig weer vast te bijten in de wedstrijd en na een moeizame zevende set die hij met 3-2 won deelde Mario in de 8ste set met een 3-0 winst de genadeklap uit. Eindstand 5-3 voor Vandenbogaerde.

Mario treft nu in de halve finale de als 2de geplaatste Jim Williams die met 5-1 van Paul Hogan won. Pas nadat Williams 3 sets op rij had gewonnen pakte Hogan zijn eerste set.

Hogan die gisteren nog op indrukwekkende wijze Martijn Kleermaker versloeg speelde nu tegen Williams ver beneden zijn kunnen en dat leverde hem dan ook niet meer dan 1 set op in die partij. Williams won met 5-1 met een gemiddelde van 86.81. Hogan gooide 82.14 gemiddeld.

De vierde halve finalist is Scott Mitchell die in de laatste partij van de avond landgenoot Scott Waites. Mitchell won de eerste set maar verloor er daarna twee op rij. Het ging steeds om en om en na 8 sets was het dan ook opnieuw gelijk, 4-4.

De laatste set, set 9 kon dan wel eens op een tie-break uitlopen. Scott Mitcheel wist dat echter te voorkomen want hij ging sterk van start in de laatste set. Hij maakte met een 14 darter 1-0, en brak Waites met een 18 darter in leg 2 maar werd terug gebroken door Waites die met 15 darts 2-1 maakte.

Maar met een 68 finish en opnieuw een breek maakte Mitchell 3-1 in die set en plaatste zich met 5-4 voor de halve finale.