Wie wordt vierde World Pro Champion uit Wales in historische finale

Vanavond wordt in de O2 Londen de heren finale gespeeld van het 2020 BDO World Professional Darts Championship. Een historische finale want nog nooit stonden er sinds het eerste toernooi in 1978 twee spelers uit Wales tegen over elkaar in de finale.

Wel wonnen er 3 spelers uit Wales deze prestigieuze titel. In 1978, het allereerste toernooi werd gewonnen door Leighton Rees, en in 1995 won ‘the Price of Wales’ Ritchie Burnett de titel.

Mark Webster was de laatste Welshman die met de titel naar huis ging. Mark won 12 jaar geleden, in 2008, de finale van Simon Whitlock en nu kan of Jim Williams of Wayne Warren de 4de Welshman worden die de titel mee naar Wales zal nemen.

Voor beide spelers, Wayne Warre en Jim Williams wordt het de eerste keer dat ze deze titel wonnen en is het ook de allereerste keer dat ze deze finale hebben bereikt.

Wayne Warren klopte gisterenmiddag voormalig Lakeside World Professional Darts Champion , Scott Mitchell en gisterenavond versloeg Jim Williams debutant op dit wereldpodium, de Belg Mario Vandenbogaerde.

Statistisch gezien heeft Wayne Warren de beste papieren. Wayne gooide tot nu toe 92.44 gemiddeld op dit toernooi met 34 keer de maximale score en een hoogste finish van 138. Het zal de kroon op het werk zijn van de inmiddels 57 dartsveteraan en jarenlang vaste spelers van het nationale team van Wales.

Jim Williams gooide tot nu toe 89.02 gemiddeld en raakte 18 keer de maximale score en de hoogste uitgooi van  ‘the Quiff’ (Kuifje) is 125.

Wie heeft de langste adem in deze finale die over best of 13 sets wordt gespeeld? Wordt het de routinier Wayne Warren of de speler uit de nieuwe generatie Welshe darter, Jim Williams?

Zondagavond 12 jan
Pos  Player Player        score
20:00 Wayne Warren (5) Jim Williams (2) 7 4

 

Foto © Compostie Darts4u met dank aan Chris Sargeant – © Tiptoppics 2020