Herzien van WDF rankingsysteem aanleiding inschrijving Dutch Open te verlengen

Gisteren, maandag 13 januari maakte de World Darts Federatie bekend dat het ranking systeem dat ze hanteren binnenkort wordt herzien en er een geheel nieuw WDF ranking systeem zal worden gelanceerd.

Er zijn al enige tijd gesprekken gaande tussen de WDF, de nationale bonden en commerciële partners om ervoor te zorgen dat de WDF “2020-visie” een levensvatbaar wereldwijd circuit voor alle spelers ook werkelijkheid zal worden.  In die opzet vormen enkele nieuwe grote WDF toernooien een belangrijke onderdeel van deze nieuwe ranking opzet.

Het WDF-seizoen loopt van januari tot en met december dit jaar krijgt de ranking nieuwe  nieuwe toernooicategorieën;  GOUD, ZILVER en BRONS. Daarnaast komen er ook regionale ranglijsten voor zowel mannen als vrouwen introduceren waarvan wereldwijd alle  gaan profiteren.

Meer informatie en details over de nieuwe ranking opzet zal de WDF ergens in de komende dagen bekend maken.

De WDF verzekert alle spelers dat het zeer de moeite waard zal zijn om zich te richten op de nieuwe WDF ranking en zich nu al in te schrijven voor WDF gerankte toernooien, ondanks dat op dit moment nog niet alle details bekend gemaakt kunnen worden. De eerste toernooien van de nieuwe WDF ranking komen er nu al aan, waaronder The Romanian Darts Festival en de Dutch Open Darts.

Vanwege bovenstaand nieuws heeft de NDB besloten om de inschrijving van de Dutch Open Darts te verlengen tot woensdagavond 15 januari middernacht. Klik hier voor dat bericht.

Voor het volledige nieuwsbericht van de WDF klik hier.

Bron: website Nederlandse Darts Bond