Ross Montgomery en Aileen de Graaf de nieuwe Dutch Open kampioenen

De kampioenen van Dutch Open 2020 zijn bekend. Na de start gisteren van het single toernooi, met 5.373 deelnemers in het herenveld en 356 dames voor het damestoernooi, werden vanmiddag de finales gespeeld.

En de grote winnaars van het toernooi werden de Schot Ross Montgomery en de Nederlandse Aileen de Graaf. Aileen won in een geheel Nederlandse finale van Anca Zijlstra en Ross Montgomery won nadat hij in de in de derde set van de finale match darts verspeelde uiteindelijk toch met 3-1 van de Belg Brian Raman.

Voor de grote finales waren er ook nog de heren- en dameskoppels finale met in beide finales een Nederlands koppel. In het herentoernooi verspeelde Colin Roelofs en Ryan de Vreede een 3-1 voorsprong op routiniers Martin Adams en Ross Montgomery en verloren uiteindelijk met 5-4 de finale.

Anca Zijlstra samen met Femke Herms verloren de finale van het dames koppeltoernooi met 4-2 van gelegenheidskoppel Lorraine Winstanley en Margaret Sutton. Even leek het erop dat de Nederlandse dames de match in hun voordeel konden ombuigen en kwamen terug van 2-0 achter maar verloren uiteindelijk toch

Uitslagen herentoernooi vanaf de halve finale:

 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Wayne Warren Ross Montgomery 1 2
2 Brian Raman Paul Hogan 2 0
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Ross Montgomery Brian Raman 3 1

Uitslagen damestoernooi vanaf de halve finale:

 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Maria O’Brian (Eng) Anca Zijlstra (NL) 1 4
2 Deta Hedman (Eng) Aileen de Graaf (NL) 1 4
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Anca Zijlstra (NL) Aileen de Graaf (NL) 2 5

Foto © Martin van Oostveen – Darts4u 2020