Aberdeen het beginpunt van 17 dagen darts van de hoogste plank -uitslagen dag 1

Donderdag 6 februari is het dan zover dan begint in het Schotse Abderdeen de PDC Premier League 2020. 17 donderdagen darts van de hoogste plank waar wordt gestreden om de titel en de hoofdprijs van £ 250.000,= voor de winnaar.

Vorig jaar noodgedwongen met 9 spelers en op de eerste 9 avonden een genodigde speler, dit jaar is daar bewust voor gekozen en speelt tot en met ‘Judgement Night’ op 26 maart te Rotterdam een “Challenger” mee. En in Abderdeen is dat John Henderson die voor de tweede keer op het Premier League podium komt te staan.

Op ‘Judgement Night’ valt er 1 speler buiten de boot en gaan de beste 8 verder voor een plek in de play-off in the O2 te Londen. Lukt het Michael van Gerwen om op 21 mei voor de vijfde keer op rij de titel te bemachtigen? Of wordt het dit jaar de man in vorm Gerwyn Price of de nieuwe PDC wereldkampioen, Peter Wright.

Gary Anderson is voor aanvang van het toernooi niet zeker van zijn zaak en stelt dat het voor hem twee kanten op kan gaan; of hij komt weer op zijn oude niveau of kan hij niet meer opboksen tegen de huidige garde.

Twee nieuwe vaste spelers in het deelnemersveld, Nathan Aspinall en Glen Durrant. Beiden hebben een paar goede maanden achter de rug en mogen dit nu laten zien op dit grote podium. Durrant opent de avond in Abderdeen tegen Michael Smith en in de vierde partij treft Nathan ‘Challenger’ John Henderson (foto)

De eerste avond in Abderdeen wordt er al gelijk een ‘kraker’gespeeld, Michael van Gerwen tegen Peter Wright. Dat was ook de finale van het PDC WK begin dit jaar waar Peter Wright als winnaar uit de bus kwam.

Kan Michael met zijn nieuwe pijlen dit in Abderdeen even rechtzetten? Dit antwoord krijg je na de derde partij van de avond.

Hieronder de indeling voor de eerste speelavond in Abderdeen die rond 20:00 uur begint.

              Speelweek   01 –  Aberdeen
Pos  Speler Speler    score
1 Michael Smith Glen Durrant 3 7
2 Gary Anderson Daryl Gurney 7 5
3 Michael van Gerwen Peter Wright 7 5
4 Nathan Aspinall John Henderson 7 3
5 Gerwyn Price Rob Cross 6 6

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2020