Gary Anderson wint eerste PDC Players Championship toernooi

Het eerste Players Championship toernooi van het seizoen is gewonnen door de Schot Gary Anderson. In de finale over best of 15 legs klopte hij Canadees Jeff Smith met 8-4 en pakte voor het eerst na lange tijd weer eens een titel.

Verrassend was vandaag wel dat Jeff Smith de finale wist te halen. Dit toernooi was namelijk zijn allereerste als Tour Card houder bij de PDC en klopte op weg naar de finale heel wat namen van de gevestigde orde. In de eerste ronde klopte hij met de hakken over de sloot Dave Chisnall (6-5) en de ronde erna stuurde Jeff ook Reece Robinson naar huis.

Dirk van Duijvenbode was bij de laatste 32 het slachtoffer van Smith en ook Nathan Aspinall kon Jeff Smith niet stoppen. Opnieuw een narrow escape voor Smith in de kwartfinale waarin hij regerend wereldkampioen Peter Wright klopte en in de halve finale klopte de Canadees Brendan Dolan die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Michael van Gerwen.

Maar in de finale had Smith geen antwoord op het sterke spel van Gary Anderson die het hele toernooi zo rond de 110 gemiddeld gooide.

Op weg naar de finale klopte Gary Anderson in de eerste ronde de Duitser Christan Bunse met 6-3 en Simon Whitlock klopte Gary de ronde erna met 6-1. Gerwyn Price kreeg met 6-3 aan e broek bij de laatste 32 en de ronde daarna was Rob Cross het volgende slachtoffer van Anderson.

Joe Cullen verloor in de kwartfinale van de Schot en ondanks een goede start van Adrian Lewis in de halve finale bleef Lewis op 3 legs steken tegen 7 voor Anderson.

 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Brendan Dolan Maik Kuivenhoven 6 3
2 Peter Wright Jeff Smith 5 6
3 Adrian Lewis Steve Beaton 6 3
4 Gary Anderson Joe Cullen 6 2
 Halve finale
Pos  Player Player    score
1 Brendan Dolan Jeff Smith 2 7
2 Adrian Lewis Gary Anderson 3 7
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Jeff Smith Gary Anderson 4 8

Maik van Kuivenhoven was de beste Nederlander vandaag. Maik bereikte de kwartfinale waar hij uiteindelijk onderuit ging tegen Brendan Dolan. Debutanten Martijn Kleermaker en Derk Telnekes kwamen op hun eerste toernooi tot en met de laatste 32. Wesley Harms sneuvelde een ronde eerder.

Ook werden er op het eerste toernooi 2 negen darters gegooid. Beide werden al in de eerste ronde gegooid, een door Mickey Mansell en een door Mike van Duivenbode.

Zondag 9 februari het tweede toernooi in Barnsley dat om 13:00 uur begint.