Challenger, William O’Connor treft Michael van Gerwen op vierde Premier League avond -uitslagen

De vierde speelavond van de Premier League wordt gehouden in het Ierse Dublin. Challenger deze avond is die Ier William O’Connor die het voor eigen publiek gaat opnemen tegen Michael van Gerwen.

O’Connor kan voor eigen publiek voor sensatie zorgen omdat de afgelopen weken toch gebleken is dat van Gerwen te kloppen is. Vorige week, in Cardiff, lukte dat Nathan Aspinall al en afgelopen weekend tijdens Players Championship 5 en 6 lukte het Michael ook al niet om zijn eerste Pro Tour overwinning van dit seizoen binnen te slepen.

Glen Durrant, debuterend in de Premier League en na 3 weken lijst aanvoerder opent de avond in Dublin tegen de andere debutant in de Premier League, Nathan Aspinall. Aspinall staat derde in het klassement en kan bij winst boven Durrant komen.  Hij moet dan wel afwachten wat van Gerwen doet in de vierde partij, want als MvG deze verliest en Aspinall wint wordt Nathan de nieuwe nummer 1.

Een overzicht van de stand na 3 weken;

Stand Premier League 2020 P W G V LV LT BR LS PNT
1 Glen Durrant 3 2 1 0 20 13 7 7 5
2 Michael van Gerwen 3 2 0 1 19 13 6 6 4
3 Nathan Aspinall 3 2 0 1 19 15 8 4 4
4 Michael Smith 3 1 1 1 16 14 3 2 3
5 Rob Cross 3 1 1 1 18 18 6 0 3
6 Gerwyn Price 3 0 3 0 18 18 6 0 3
7 Peter Wright 3 1 1 1 18 18 5 0 3
8 Gary Anderson 3 1 1 1 17 18 5 -1 3
9 Daryl Gurney 3 0 1 2 12 20 3 -8 1

Rob Cross speelt in de tweede partij van de avond tegen Gary Anderson die momenteel op de voorlaatste plaats staat. Beide spelers hebben zowel even veel partijen gewonnen, verloren en gelijk gespeeld alleen is het legsaldo van Cross beter. Een partij waarin het dus alle kanten op kan gaan.

In de derde partij komt hekkensluiter Daryl Gurney aan bod tegen Michael Smith due vierde staat dankzij een beter legsaldo dan de nummers 5, 6, 7 en 8. Gurney lijkt, gezien de resultaten vorige week in Cardiff en afgelopen weekend tijdens de Pro Tour, weer langzaam in vorm te komen. Bij Smith is het nog steeds op en af. Het ene moment gooit hij alles en de andere keer vecht hij tegen zich zelf. Toch geven we hem de meeste kans in deze wedstrijd.

Een kraker, Gerwyn Price tegen Peter Wright, sluit de avond af. Deze twee troffen elkaar afgelopen zaterdag, in de Pro Tour 6 finale al met Peter Wright als winnaar. Na 12 legs gelijk op te gaan wist ‘Snakebite’ in de slotfase met 1 break het verschil te maken.

Revanche match dus voor Price die in deze Premier League gelijk staat met Peter Wright, alleen heeft Price nog geen enkele match gewonnen, alleen maar gelijk gespeeld en zal dus dubbel gemotiveerd zijn om tegen Wright zijn eerste twee punten te halen.

27 februari 2020 – Dublin – de indeling voor deze avond
Speelweek 04
Pos  Player Player    score
1 Glen Durrant Nathan Aspinall 5      – 7
2 Rob Cross Gary Anderson 5      – 7
3 Daryl Gurney Michael Smith 5      – 7
4 William O’Connor Michael van Gerwen 4      – 7
5 Gerwyn Price Peter Wright 7      – 1