Jonny Clayton met ‘perfecte pijlen’ naar kwartfinale Ladbrokes UK Open 2020 – van Gerwen pakt titel

In Minehead, Engeland, beginnen vanmiddag om 13:45 uur de kwartfinales van het Ladbrokes UK Open 2020 met onder de 8 kwartfinalisten Welshman Jonny Clayton die met onder andere een 9 darter in zijn partij tegen Chris Dobey de kwartfinale heeft bereikt.

In de twaalfde leg, in de partij tegen Chris Dobey, gooide Jonny Clayton zijn eerste 9 darter in de PDC competitie en won uiteindelijk zijn wedstrijd met 10-8.

Jelle Klaasen en Michael van Gerwen staan ook in de kwartfinale. Jelle klopte in een spannende wedstrijd Gary Anderson in de beslissende 19de leg en treft nu Daryl Gurney die Peter Wright gisteren uit het toernooi speelde.

Michael van Gerwen was bijna in bij de laatste 32 gestrand op Jason Lowe. Michael ston in deze partij 5-0 voor maar moest na de break keihard aan de bak om Lowe van het lijf te houden. Lowe kwam na de break terug naar 5-5 en kwam zelfs 7-6 voor en later 9-8 voor op van Gerwen. Die wist in de twee erop volgende legs toch het verschil te maken en won uiteindelijk met 10-9 om daarna in de volgende rond James Wade met 10-4 te kloppen.

De kwartfinales worden nog over best of 19 legs gespeeld vanaf de halve finale, die in de avondsessie gespeeld worden,  is het format best of 21 legs. Ook wordt er nu alleen nog maar op het hoofdpodium gespeeld.

De kwartfinales:

Pos  Player Player    score
1 Dimitri Van den Bergh Gerwyn Price 5 10
2 Michael van Gerwen Rob Cross 10 4
3 Daryl Gurney Jelle Klaasen 10 9
4 Jamie Hughes Jonny Clayton 9 10
 Halve finale aanvang 20:00 uur
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen Daryl Gurney 11 3
2 Gerwyn Price Jonny Clayton 11 4
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen Gerwyn Price 11 9

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2020

Negen darter door Michael van Gerwen in de halve finale tegen Daryl Gurney.