World Matchplay eerste live tv toernooi zonder publiek

Van 18 tot en met 26 juli wordt in de Marshall Arena te Milton Keynes de Betfred World Matchplay gehouden. Na de lockdown wordt dit het allereerste toernooi dat achter gesloten deuren zonder publiek wel live wordt uitgezonden op onder meer Sky Sports en RTL7

De top 16 van de PDC Order of Merit is geplaatst voor dit toernooi aangevuld met 16 spelers die aan de criteria voor plaatsing. Michael van Gerwen, als eerste geplaatst, is de enige geplaatste Nederlandse deelnemer. Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort, Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan zijn ook opgenomen in het deelnemersveld en worden door loting aan een geplaatste speler gekoppeld.

Michael lootte in de eerste ronde Brendan Dolan en zit in het bovenste gedeelte van het wedstrijdformulier met onder meer Simon Whitlock, Gary Anderson, James Wade en Rob Cross.

Jermaine Wattimena krijgt in de eerste ronde Krzysztof Ratajski als tegenstander en komt bij winst dan in de tweede ronde of Rob Cross of Gabriel Clemens tegen. Clemens is debutant in dit toernooi en kan gezien zijn prestaties tijdens de Summer Series misschien wel voor een verrassing zorgen.

Ook de drie andere Nederlanders wacht een pittige eerste partij. Jeffrey de Zwaan krijgt Glen Durrant als tegenstander en Vincent van der Voort speelt tegen Dave Chisnall. De als derde geplaatste Gerwyn Price wordt de tegenstander van Danny Noppert en mocht Danny verder komen dan is zijn volgende tegenstander of Adrian Lewis of Steve Beaton

De complete loting;

Eerste ronde
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Brendan Dolan
2 Simon Whitlock (16) Ryan Joyce
3 Gary Anderson (8) Justin Pipe
4 James Wade (9) Keegan Brown
5 Rob Cross (4) Gabriel Clemens
6 Krzysztof Ratajski (13) Jermaine Wattimena
7 Michael Smith (5) Jonny Clayton
8 Mensur Suljovic (12) Jamie Hughes
9 Peter Wright (2) Jose De Sousa
10 Glen Durrant (15) Jeffrey de Zwaan
11 Daryl Gurney (7) Ricky Evans
12 Dave Chisnall (10) Vincent van der Voort
13 Gerwyn Price (3) Danny Noppert
14 Adrian Lewis (14) Steve Beaton
15 Nathan Aspinall (6) Dimitri Van den Bergh
16 Ian White (11) Joe Cullen

Foto © Chris Dean – PDC 2020