Voor derde keer op rij sneuvelt Michael van Gerwen in tweede ronde World Matchplay

De Betfred World Matchplay zit er voor Michael van Gerwen al na twee ronde weer op. Voor de derde keer op rij lukte het de nummer 1 van de wereld niet om de derde ronde van dit toernooi te halen. Dit keer was Simon Whitlock hem gisteren veruit de baas.

Geen leg kwam Michael echt lekker in zijn spel en met 16,67% op zijn dubbels kun je aflezen hoe de vorm gisteren was. Leg na leg werd door Simon voor de neus van Michael weg gekaapt en zo won Whitlock in de beginfase als 5 legs op rij voor een 5-0 voorsprong.

De hele wedstrijd zou het niet beter worden en eindigde de match in een ruime 11-4 overwinning voor Whitlock.

Gemiddelden; van Gerwen 90,80 – Whitlock 98,11

De dinsdagavond werd geopend met de laatste eerste ronde partij tussen Nathan Aspinall en Dimitri Van den Bergh. Dit werd ook een wedstrijd met een verrassende uitslag omdat de favoriet voor de overwinning, Aspinall, niet in zijn spel kwam. Slechts 5 legs wist ‘the Asp’ te winnen van Dimitri die wel op dreef was en onder meer een 156 finish noteerde in de twaalfde leg en de score daarmee op 8-4 zette.

De einduitslag werd uiteindelijk 10-5 een welverdiende overwinning en een plek in de tweede ronde voor Van de Bergh

Gemiddelden; Aspinall 93,54 – Van den Bergh 98,42

Er waren maar liefst 26 legs nodig om een winnaar te krijgen uit de match tussen Michael Smith en Mensur Suljovic. Voor Suljovic leek het in de beginfase allemaal gladjes te verlopen en ging de eerste onderbreking in met een 4-1 voorsprong.

Tot en met leg 17 (9-8 voor de Oostenrijker) hield hij een voorsprong maar in leg 18 kwam Smith langszij en nam in de eerste leg van de tie-break ( bij 10-10) zelfs de leiding in deze partij. In leg 23 kwam Suljovic op 12-11 en had hij de betere papieren. Mensur kun echter daarna niet echt een vuist meer maken en won Smith 3 legs op rij met in leg 26 een 110 finish voor een 14-12 eindstand.

Gemiddelden; Smith 94,99 – Suljovic 91,70

In de beginfase van de derde partij van de avond  tussen Gary Anderson en James Wade kon de Schot in het tweede gedeelte van de wedstrijd de match naar zijn hand zetten. Wade stond bij de eerste onderbreking 3-2 voor maar na deze pauze pakte Wade in de volgende 5 legs slechts 1 punt en was de stand na 10 legs 6-4 voor Anderson.

Anderson was op dreef en noteerde over de gehele partij 9 maal de maximale score van 180 en liep leg voor leg uit naar een 9-4 voorsprong. Daarna nam Wade toch even de touwtjes in handen en kwam terug naar 9-7. De spanning was terug in de wedstrijd maar was echter van korte duur en na 10-8 won de 19de leg met een 14 darter voor een plek in de derde ronde.

Gemiddelden; Anderson 92,91 – Wade 93,96

De laatste wedstrijd van de avond bleef spannend tot en met het eind omdat de twee matadoren, Krzysztof Ratajski en Gabriel Clemens elkaar geen duimbreed toe gaven. Clemens die in de eerste ronde Rob Cross uitschakelde moest in de match tegen de Pool wel steeds een achterstand weg zien te werken hetgeen hem niet lukte .

Het verschil bleef constant 1 of twee legs tot en met leg 18 want in die leg kwam the German Giant gelijk met Ratajski (9-9). Clemens kwam zelfs 10-9 voor in de 19de leg met een 85 finish. De Pool kwam daarna weer langszij en mist Clemens vervolgens 3 darts  voor 110-10 en wordt dan door Ratajski gebroken en met de darts houdt Krzysztof zijn leg voor een 12-10 overwinning.

Gemiddelden; Clemens 96,89 – Ratajski 99,69

Alle uitslagen van dinsdag 21 juli;

Pos  Player Player    score
1 Nathan Aspinall Dimitri Van den Bergh 5 10
2 Michael Smith Mensur Suljovic 14 12
3 Gary Anderson James Wade 11 8
4 Michael van Gerwen Simon Whitlock 4 11
5 Gabriel Clemens Krzysztof Ratajski 10 12

Vanavond de laatste 4 wedstrijden uit de tweede ronde met daarin Vincent van der Voort en Danny Noppert. Vincent opent de avond tegen Daryl Gurney en Noppert sluit de avond af tegen Adrian Lewis.

Wie van de twee of misschien wel alle twee zien we terug in de derde ronde.

De indeling voor vanavond;

Pos  Player Player    score
1 Daryl Gurney Vincent van der Voort
2 Dimitri Van den Berg Joe Cullen
3 Peter Wright Glen Durrant
4 Danny Noppert Adrian Lewis

 

Foto © PDC 2020 – Lawrence Lustig