Autumn Series in Hildesheim het vervolg op succesvolle PDC Summer Series

De vijf Players Championship toernooien die onder de naam Summer Series vorige maand in Engeland gespeeld werden krijgen een vervolg. Want vanaf 12 tot en met 16 september worden er in het Duitse Hildesheim opnieuw 5 Players Championship toernooien gehouden.

De PDC Autumn Series zijn toegankelijk voor alle 128 PDC Tour Card houders en alle 5 de toernooien tellen mee voor de ranking en tevens krijgt de winnaar van de Autumn Series Order of Merit een startbewijs voor de dit jaar te houden Grand Slam of Darts.

Tevens tellen de 5 toernooien mee voor de kwalificatie voor de World Grand Prix en is er een dag voor de Autumn Series nog een kwalificatietoernooi voor het World Series toernooi in Salzburg Oostenrijk dat van 18 tot en met 20 september gehouden wordt.

Daarnaast telt het gewonnen prijzengeld ( totale pot per toernooi; £ 75.000,= )ook mee voor de kwalificatie voor de Players Championship Finals en het William Hill World Darts Championship.

Veel darts weer op tv te volgen want na de 7 Premier League toernooien eind deze maand worden deze vijf toernooien ook in beeld gebracht.

En er zit meer in de planning want op een nog nader te bepalen datum zal er in Verenigd Koninkrijk ook een Winter Series gehouden worden.