Michael van Gerwen boekt op indrukwekkende wijze dagzege PDC Autumn Series 3

Michael van Gerwen heeft het derde PDC Autumn Series toernooi, dat in het Duitse Niederhausen wordt gespeeld op indrukwekkende wijze op zijn naam geschreven. In de finale tegen Mensur Suljovic gunde hij zijn tegenstander slechts 1 leg.

Die leg ging wel op magistrale wijze naar Suljovic want de Oostenrijker eindigde die leg met een 170 finish in de vierde leg.

Michael, die weer met zijn oude set pijlen speelde, begon dit toernooi tegen Andy Hamilton die hij met 6-4 klopte. Daarna mocht Reece Robinson het proberen tegen MvG maar die kwam niet verder dan twee legs. Dirk van Duijvenbode kreeg bij de laatste 32 met 6-0 om de oren van Michael en toen stond Michael een flinke opgave te wachten.

Bij de laatste 16 trof hij Glen Durrant en daar had Michael bij de PDC nog niet van gewonnen. Michael was echter niet te stoppen en liep uit naar 4-0 om uiteindelijk met 6-2 de kwartfinale te bereiken. Het finish percentage van Mighty Mike in de leg lag ver boven de 85%.

In de kwartfinale is dan Damon Heta zijn tegenstander. En de Australiër had Michael gisteren nog, tijdens toernooi 2, in de tweede ronde geklopt. Dit werd vandaag grondig rechtgezet want Michael won met 6-0.

In de halve finale tegen Nick Kenny ging het enigszins stroever bij Michael en werd er met 7-4 gewonnen maar in de finale tegen Suljovic ging het weer van een leien dakje en moest na 3-0 even toezien hoe Mensur 170 wist uit te gooien. Maar geheel niet onder de indruk ging Michael vrolijk verder en won daarna 5 legs op rij voor een 8-1 eindstand.

Danny Noppert was na Michael de beste Nederlander. Danny strandde in de kwartfinale op Ian White maar versloeg op weg naar de kwartfinale onder meer Geert Nentjes (laatste 128), Conan Whitehead (laatste 64), Vincent van der Voort (laatste 32) en bij de laatste 16 Nathan Aspinall.

Overzicht uitslagen vanaf de laatste 32;

Pos  Player Player    score
1 Peter Wright Keegan Brown 5 6
2 Rob Cross Luke Humphries 3 6
3 Mensur Suljovic Jeffrey De Zwaan 6 5
4 Daryl Gurney Kim Huybrechts 6 4
5 Nathan Aspinall Ricky Evans 6 3
6 Danny Noppert Vincent van der Voort 6 5
7 Ian White William Borland 6 2
8 Jose De Sousa Jermaine Wattimena 6 4
9 Gerwyn Price Ross Smith 4 6
10 Gavin Carlin Joe Cullen 0 6
11 James Wade Nick Kenny 5 6
12 Boris Krcmar Lisa Ashton 5 6
13 Damon Heta Mervyn King 6 4
14 Dave Chisnall Callan Rydz 6 3
15 Michael van Gerwen Dirk van Duijvenbode 6 0
16 Glen Durrant John Michael 6 3
 Laatste 16
Pos  Player Player    score
1 Keegan Brown Luke Humphries 0 6
2 Mensur Suljovic Daryl Gurney 6 0
3 Nathan Aspinall Danny Noppert 4 6
4 Ian White Jose De Sousa 6 3
5 Ross Smith Joe Cullen 5 4
6 Nick Kenny Lisa Ashton 6 3
7 Damon Heta Dave Chisnall 6 4
8 Michael van Gerwen Glen Durrant 6 2
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1 Luke Humphries Mensur Suljovic 3 6
2 Danny Noppert Ian White 3 6
3 Ross Smith Nick Kenny 2 6
4 Damon Heta Michael van Gerwen 0 6
 Halve finale
Pos  Player Player    score
1 Mensur Suljovic Ian White 7 3
2 Nick Kenny Michael van Gerwen 4 7
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Mensur Suljovic Michael van Gerwen 1 8