Devon Petersen schrijft met zijn eerste PDC ranking titel darts geschiedenis

Zondagavond 27 september heeft Devon Petersen geschiedenis geschreven door als eerste Zuid Afrikaan een PDC ranking titel te winnen. Devon won namelijk in het Duitse Hildesheim de finale van het  German Darts Championship 2020.

Met een gemiddelde van 102.75 en een uitgooipercentage van 57.14% won Petersen met 8-3 van Welshman Jonny Clayton. Clayton die tot aan de finale een zeer sterk toernooi speelde wist dat niveau niet meer aan te tikken in de finale en kwam al snel 5-1 achter.

Jonny pakte slechts drie legs in deze finale met een gemiddelde van 91.43. Kort na het missen van zijn eerste titel ( Petersen verloor onlangs de finale van een Autum Series Players Championship toernooi ) nu dus succes voor Petersen die zich daarmee ook plaatste voor de World Grand Prix en Grand Slam of Darts.

Danny Noppert kan terug kijken op een geslaagd toernooi. Hij haalde de halve finale waarin hij de eer moest laten aan de latere winnaar, Devon Petersen.

Ander halve finalist, Mervyn King liet zich dit toernooi ook weer eens van zijn sterkste kant zien. Hij klopte bij de laatste 16 Michael van Gerwen met 6-1 en in de kwartfinale zette hij met 6-2 ook James Wade aan de kant.

Uitslagen vanaf de kwartfinales;

Pos  Player Player    score
1 Mervyn King James Wade (9) 6 2
2 Jonny Clayton (13) Dave Chisnall (5) 6 5
3 Danny Noppert Daryl Gurney (7) 6 2
4 Devon Petersen Krzysztof Ratajski (6) 6 3
 Halve finale
Pos  Player Player    score
1 Mervyn King Jonny Clayton (13) 3 7
2 Danny Noppert Devon Petersen 4 7
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Jonny Clayton (13) Devon Petersen 3 8

 

Foto © PDC Europe 2020 – Tobia Wenzel