Gerwyn Price wint zijn eerste World Grand Prix titel

Gerwyn Price heeft maandagavond in Coventry zijn erelijst aangevuld met de BoyleSports World Grand Prix titel. Price de laatste paar maanden de man in vorm en door velen betiteld als momenteel de beste van de wereld klopte in de finale Dirk van Duijvenbode met 5-2.

Price zette van het begin af aan de toon van deze wedstrijd met sterk spel en zette van Duijvenbode, die niet constant de vorm van voorgaande wedstrijden vinden kon, daarmee onder druk.

Al snel stond het 2-0 in sets maar in de derde set leek het er even op als of Dirk zijn ritme gevonden had. Met 3-1 kwam hij terug naar 2-1 maar kreeg de set er op weer geel leg mee. In een spannende vijfde set kwam Dirk van 2-0 achter terug naar 2-2 miste in de beslissende leg de kans om 114 uit te gooien en kwam 4-1 achter.

In set 6 wist Dirk wel de beslissende leg te winnen voor 4-2 en ging goed op weg in leg 7 waarin hij 2-0 voorkwam maar uiteindelijk met 3-2 verloor en de titel door Price werd binnen gehaald.

Door zijn prestatie klimt Dirk nu naar plek 54 op de PDC wereld ranglijst en doet in november ook nog eens mee aan de Grand Slam of Darts.

Foto © PDC 2020 – Lawrence Lustig