Droom wordt werkelijkheid voor Premier League winnaar Glen Durrant

Premier League 2020 was het toernooi voor debutanten want in de finale van deze Unibet Premier League 2020 waren de hoofdrolspelers niet de mannen van de gevestigde orde maar twee debutanten in dit prestigieuze evenement.

Met een droom die werkelijkheid geworden voor Glen Durrant die in de finale met 11-8  Nathan Aspinall wist te kloppen.

Zowel Durrant als Aspinall deden voor het eerst mee als vaste spelers van dit over 17 speelavonden verdeelde toernooi waaraan de beste spelers van de PDC meedoen. Durrant was na 16 speelavond als eerste geëindigd en streek daarmee al een aardige bonus op. Nu nog de titel een wens die hij al lang koesterde en donderdag 15 oktober waarheid geworden is.

Maar daar zag het in de eerste wedstrijd tegen Gary Anderson niet naar uit. Het was een match die bol stond van de spanning bij beide mannen. Durrant begon sterk en nam al snel een ruime voorsprong maar na 6-3 verspeelde Duzza die voorsprong en kwam 9-7 achter.

Anderson had nog maar 1 leg nodig en die kans kreeg hij tot drie keer toe. De ene keer voor 10-7 maar kreeg tops niet uit en de tweede keer kreeg hij 83 niet uit en de derde keer in de beslissende 19de leg.

Durrant ging dus met de hakken over de sloot naar de finale waar hij Nathan Aspinall trof.

Aspinall klopte in de halve finale Peter Wright met 10-7. Een complete verrassing want Wright was er zelf al vanuit gegaan dat hij minimaal de finale zou spelen.

De finale ging 12 legs gelijk op (6-6) maar daarna wist Durrant in leg 14 een breek te forceren en gaf die voorsprong niet meer uithanden. Het werd uiteindelijk 11-8 met een gemiddelde van 91,84 voor Durrant en 92,15 voor Aspinall.

De uitslagen;

Halve finale:

Glen Durrant – Gary Anderson 10-9

Peter Wright – Nathan Aspinall 7-10

Finale:

Glen Durrant – Nathan Aspinall 11-8