Noppert en Meulenkamp overleven middagsessie International Darts Open 2020 + updates avondsessie

Van de drie Nederlanders die vanmiddag tijdens de eerste sessie van het 2020 International Darts Open in actie kwamen hebben alleen Danny Noppert en Ron Meulenkamp zich weten te plaatsen voor de volgende ronde.

Benito van de Pas die in de tweede partij van de middag tegen de Zweed Andreas Harrisson speelde slaagde er niet in om zich bij de laatste 32 te plaatsen. Benito verloor met 6-3 in een matige partij met een gemiddelde van 80.33 voor hem en 79.65 voor Harrysson. De dubbels gaven de doorslag, Benito scoorde 3 uit 15 pijlen en Harrysson 6 uit 14.

Ron Meuelnkamp, die tegen ‘good old’ Michael Rosenauer uit kwam, zette vanaf meet af aan de toon voor deze wedstrijd. Hij nam een 3-0 voorsprong en won uiteindelijk met 6-3 van Rosenauer die slechts 15.38% op zijn dubbels scoorde.

Danny Noppert speelde de laatste partij van de middagsessie tegen qualifier Sebastian Pohl en ook hij kwam 3-0 voor en moest de vierde leg aan Pohl afstaan om uiteindelijk met 6-1 de volgende ronde te halen waar hij Adrian Lewis als tegenstander krijgt.

Verrassend vrijdagmiddag was de uitschakeling van Brendan Dolan door Frank Roetszch die zich via het gastland kwalificatietoernooi had geplaatst. Brendan verloor met 6-4

Uitslagen middagsessie:

Pos  Player Player    score
1 Scott Marsh Jason Lowe 5 6
2 Benito van de Pas Andreas Harrysson 3 6
3 Simeon Heinz Andy Hamilton 2 6
4 Mario Vandenbogaerde Ross Smith 1 6
5 Franz Roetsch Brendan Dolan 6 4
6 Michael Rosenauer Ron Meulenkamp 2 6
7 Steve West Toni Alcinas 6 3
8 Danny Noppert Sebastian Pohl 6 1

In de avondsessie wederom 3 Nederlanders in actie met daaronder de kraker Max Hopp tegen Jelle Klaasen. Een moeilijke match voor Jelle die kan rekenen op een flinke ondersteuning van het thuis publiek voor Max Hopp.

Indeling voor vrijdagavond;

Pos  Player Player    score
1 Jamie Lewis Robert Marijanovic 0 6
2 Tytus Kanik Martin Schindler 1 6
3 Scott Baker Michael Unterbuchner 6 4
4 Martijn Kleermaker Arsen Ballaj 6 5
5 Madars Razma Kai Fan Leung 6 4
6 Max Hopp Jelle Klaasen 6 1
7 Gabriel Clemens Phillipp Hagemann 6 1
8 Maik Kuivenhoven Jesus Noguera 0 6