Vijf spelers nu al zeker van volgende ronde Grand Slam of Darts

De groepsfase is nog niet afgerond, de laatste wedstrijden worden woensdag 18 en donderdag 19 november gespeeld, maar toch zijn er inmiddels al 5 spelers die er zeker van zijn dat ze in de tweede ronde, de knock out fase met de laatste 16, mee zullen doen.

Michael van Gerwen uit groep A, Simon Whitlock uit groep B, Dave Chisnall uit groep D, James Wade uit groep F en Dimitri Van den Bergh uit groep H gaan ongeacht het resultaat van hun laatste wedstrijd door naar de laatste 16.

Wie er zich verder bij gaan voegen wordt de komende twee dagen bekend. Geen dubbele sessie op een dag maar de laatste wedstrijden zijn verdeeld over twee dagen.

Als we groep voor groep even bekijken is er het onderstaande beeld.

Groep A: Michael van Gerwen dus door naar de laatste 16 en Gabriel Clemens heeft de beste papieren zich ook bij de laatste 16 te voegen.Evenals Joe Cullen heeft hij 1 partij gewonnen maar speelt de laatste partij tegen Adam Hunt die nog geen partij gewonnen heeft.

Joe Cullen speelt de slotpartij tegen Michael van Gerwen en als die net zo in vorm is als de voorgaande partijen zal er weinig eer te halen zijn voor Cullen.

Groep B: Hier gaat Simon Whitlock al door en is de sleutelwedstrijd die van Gary Anderson tegen Ryan Searle. Beiden hebben 1 partij gewonnen en gaat de winnaar dus naar de laatste 16. Adam Gawlas die tegen Whitlock speelt doet dit dus alleen voor de eer.

Groep C:  Ondanks dat Michael Smit al twee partijen heeft gewonnen kan het nog alle kanten op. Michael speelt de laatste partij tegen Ratajksi die 1 match gewonnen heeft en kan bij een 5-1 winst voor Michael eindigen.

Mocht Michael met 5-1 verliezen dan is hij wel door ook al zal Jose De Sousa met 5-0 van Lisa Ashton winnen. Wint Ratajski met 5-0 en De Sousa ook dan is Michael uitgeschakeld.

Groep D: Dave Chisnall is hier al door en gaan Rob Cross en Luke Humphries in een onderling duel uitmaken wie of er samen met Chisnall naar de laatste 16 gaat. Justin Pipe is al zeker van uitschakeling.

Groep E: In deze groep heeft Devon Petersen als twee partijen gewonnen en speelt zijn laatste wedstrijd tegen Peter Wright. Wright heeft 1 match gewonnen en kan bij winst op Petersen dus gelijk komen in wedstrijd punten. Legsaldo bepaalt dan wie of er 1 of twee wordt.

Maar er zit een addertje onder het gras. Ook Dirk van Duijvenbode heeft 1 partij gewonnen, de partij tegen Peter Wright. Dirk speelt de slotmatch tegen Ian White die nog geen wedstrijd gewonnen heeft. Mocht Wright zijn match met 5-3 winnen dan moet Dirk met 5-0 van Ian White winnen om op onderling resultaat door te gaan.

Groep F: Wade gaat hier dus al verder en moeten Jermaine Wattimena en Damon Heta onderling uitvechten wie zich bij de laatste 16 plaatst. Voor Glen Duurant zit het toernooi er op en zal tegen Wade moeten strijden om in ieder geval 1 wedstrijd te winnen.

Groep G: De twee gewonnen wedstrijden van Price zijn nog geen garantie voor de volgende ronde. Price speelt de laatste wedstrijd in zijn groep tegen Ryan Joyce die 1 match gewonnen heeft. Mocht Joyce winnen dan wordt het legsaldo interessant want Jonny Clayton die ook 1 match heeft gewonnen speelt tegen Mikuru Suzuki. Wint Clayton en ook Joyce dan zijn er 3 spelers met 2 gewonnen wedstrijden.

Groep H: Chapeau voor Dimitri Van den Bergh die op indrukwekkende wijze de laatste 16 heeft bereikt. Wie met hem mee gaat hangt af van het resultaat van de partij Nathan Aspinall en Ricky Evans, beiden met 1 gewonnen wedstrijd. De winnaar van deze partij plaatst zich dus voor de laatste 16. WDO World Pro Wayne Warren speelt zijn laatste wedstrijd tegen Dimitri Van de Bergh en hoopt om niet puntloos uit het toernooi te verdwijnen.

Foto © PDC 2020 – Lawrence Lustig