Acht van de 16 spelers ronde 2 Grand Slam of Darts bekend. Donderdagavond zijn alle 16 bekend

Donderdagavond worden de laatste groepswedstrijden gespeeld. Aanbod komen de groep A, C, E en G met onder andere Michael van Gerwen (A), en Dirk van Duijvenbode (E), en titelverdediger Gerwyn Price. Gisteren viel de beslissing al in de groep B, D, F en H.

In groep B was al bekend dat Simon Whitlock de laatste 16 gehaald had. Het ging nog tussen Ryan Searle en Gary Anderson die voor de tweede plaats streden. Anderson won deze partij met 5-3 en gaat dus verder.

Ryan Searle eindigde dus als derde in deze groep en Adam Gawlas vierde.

Groep D werd met drie gewonnen wedstrijden gewonnen door Dave Chisnall. Rob Cross en Luke Humphries speelden in een onderlinge confrontatie om plek 2. Die plek werd opgeëist door Rob Cross die een sterke partij speelde.

De derde plaats dus voor Humphries en hekkensluiter werd Justin Pipe.

James Wade was na twee wedstrijden al zeker van deelname bij de laatste 16. Wade speelde in groep F zijn laatste partij tegen Glen Durrant die nog geen match gewonnen had. Ook de laatste wedstrijd verloor Durrant en werd daarmee laatste in deze groep.

Jermaine Wattimena kon zich plaatsen voor de laatste 16 maar moest daarvoor wel Damon Heta kloppen. Maar Jermaine miste in de beslissende leg 3 match darts en werd daardoor derde. Wade en Heta dus door in groep F.

In groep H werd met 3 gewonnen wedstrijden Dimitri Van den Bergh eerste. De tweede plaats moest komen uit de partij Nathan Aspinall tegen Ricky Evans. Evans wist maar 1 leg te pakken in de partij omdat de dubbels er niet in wilde.

Aspinall dus ook door en BDO World Pro Wayne Warren werd laatste in deze groep.

Donderdagavond de laatste 4 groepen, A, C, E en G en deze wedstrijden beginnen om 20:00 uur.

Gabriel Clemens heeft in groep A de beste papieren. Samen met Joe Cullen heeft hij 1 partij gewonnen en Clemens speelt vanavond tegen Adam Hunt die nog geen match gewonnen heeft.

Joe Cullen speelt tegen Michael van Gerwen die al door is na twee sterke wedstrijden.

In groep C hebben 3 spelers nog zicht op de laatste 16. Michael Smith staat er met 2 gewonnen wedstrijden het beste voor maar kan bij een zeer slecht resultaat nog buiten de boot vallen. Smith speelt tegen Ratajski met 1 gewonnen wedstrijd en zal met ruime cijfers moeten winnen om zo Jose De Sousa voor te blijven. De Portugees speelt tegen Lisa Ashton die nog geen match heeft gewonnen.

Deze spannende ontknoping is er ook in groep E met Dirk van Duijvenbode. Devon Petersen met twee gewonnen wedstrijden heeft de beste papieren maar kan alsnog derde worden.

Petersen treft Peter Wright in de laatste wedstrijd. En die heeft 1 match gewonnen net zo als Dirk van Duijvenbode. En Dirk speelt de slotpartij tegen Ian White en moet deze dus winnen en dan afwachten wat het resultaat is van de partij Petersen tegen Wright die na hem spelen.

Ook in groep G 3 spelers met een kans zich bij de laatste 16 te voegen. Gerwyn Price met twee gewonnen wedstrijden kan bij een slecht resultaat tegen Ryan Joyce nog buiten de boot vallen. Als Joyce ruim wint en ook Jonny Clayton met ruim verschil van Mikuru Suzuki wint is het einde verhaal voor de titelverdediger.