In alle vier de groepen hebben spelers vanavond nog alle kans op een plek in de tweede ronde

Donderdagavond, 19 november, wacht ons nog een spannende afsluiting van de groepsfase van de BoyleSports Grand Slam of Darts 2020. In alle de 4 groepen is het namelijk nog niet beslist welke spelers zich bij de laatste 16 gaan voegen.

In groep A is al wel bekend dat Michael van Gerwen, ongeacht zijn resultaat tegen Joe Cullen die avond, al door is naar de laatste 16. Hier gaat het in principe nog om Joe Cullen en Gabriel Clemens die als tweede doorgaan. Maar mocht Joe Cullen met 5-4 van Michael verliezen en Adam Hunt met 5-1 van Clemens winnen dan gaat Hunt op basis van legsaldo door naar de laatste 16

Maar in de groepen C, E en G hebben 3 spelers nog zicht op deelname in de tweede ronde. In groep B heeft Lisa Ashton een hele kleine kans maar maken Michael Smith, Jose De Sousa en Krzysztof Ratajski de grootste kans op de laatste 16. Lisa moet dan ruim van De Sousa winnen en Ratajski met ruime cijfers verliezen van Michael Smith

In groep  E zijn dat Peter Wright, Devon Petersen, Dirk van Duijvenbode en in het uiterste geval ook nog Ian White. Mocht White met 5-0 of 5-1 van Dirk winnen en Devon met 5-2 van Peter Wright wint gaat Ian White naar de laatste 16.

In groep G kan theoretisch Mikuru Suzuki (foto )ook nog naar de volgende ronde maar dan moet ze met 5-1 winnen van Jonny Clayton en Ryan Joyce moet dan met 5-0 verliezen van Gerwyn Price.

Een spannende avond dus die in onderstaande volgorde wordt gespeeld;

Groep  Player Player    score
C Jose De Sousa Lisa Ashton 5 1
C Michael Smith Krzysztof Ratajksi 5 2
G Jonny Clayton Mikuru Suzuki 5 0
G Gerwyn Price Ryan Joyce 5 4
E Ian White Dirk van Duijvenbode 5 1
E Peter Wright Devon Petersen 2 5
A Gabriel Clemens Adam Hunt 2 5
A Michael van Gerwen Joe Cullen 5 3