Dirk van Duijvenbode geeft opnieuw in de laatste leg een topper het nakijken

Opnieuw wist Dirk van Duijvenbode op het ‘moment suprême’ genadeloos toe te slaan. Onlangs, bij de laatste 64,was Rob Cross al het slachtoffer van Duijvenbode die in de beslissende vijfde leg van de laatste set de winnende dubbel vond.

Gisterenavond in de ronde voor een plek ik de kwartfinale was dit keer Glen Durrant het haasje en werd in de alles beslissende vijfde leg van set 7 door Dirk geklopt. En daar had het in het begin van de partij niet naar uitgezien.

Ondanks de hoge scores van Dirk stond hij na 3 sets met 2-1 achter. De dubbels wilde maar niet vallen  en dat bracht hem naar een bijna uitzichtloze situatie. In de vierde leg werd het nog benauwder voor ‘Aubergenius” want Durrant kwam op 3-1 en lonkte een plek in de kwartfinale naar hem.

Het tij keerde in de vijfde set dan eindelijk richting Dirk die deze set met 3-1 won. In set zes opnieuw een 170 finish van Dirk en die kwam uit het niets want scorend was het mager in die set. Stand na zes sets 3-3 en Dirk begon de beslissende 7de set maar werd door Durrant gebroken. Duzza kon zijn leg daarna niet houden en brak Dirk terug en maakte met de darts 2-1 in die set. Maar Durrant hed ook zijn leg en moest de vijfde leg de beslissing geven.

Dirk kwam als eerste op een 81 finish maar strandde op dubbel 12. Er bleef 12 staan en nu mocht Durrant aanleggen voor een 100 finish. Maar de 3 darts van Glen lieten 48 over en zag Durrant, de regerend Premier League kampioen,  daarna de tweede pijl van Dirk doel treffen.

Dirk door naar de kwartfinale als enige niet geplaatste speler zit hij tussen de 8 overgebleven spelers en treft op Nieuwjaarsdag Gary Anderson.

Want Anderson ging vrij eenvoudig naar de kwartfinale. Vuurwerk in zijn partij tegen Devon Petersen bleef uit omdat de Zuid Afrikaan niet in zijn spel kon komen en met 4-0 werd geklopt.

Wel vuurwerk was er in de partij tussen Stephen Bunting die ook in de beslissende vijfde leg van set 7 in het voordeel van Stephen Bunting werd beslist.

Vincent van der Voort kan ook naar huis. Hij verloor met 4-2 van Daryl Gurney. Het zat Vincent niet mee in deze partij waarin hij toch 94,81 gemiddeld gooide en 47,83% op zijn dubbels had. Zowel in gemiddelde als uitgooi percentage was Vincent de betere van Gurney maar dat vertaalde zich helaas niet in de uitslag.

Gerwyn Price was tegen Mervyn King vooral met uitgooien de betere speler en dat heeft King de partij gekost. Price is met een 4-1 overwinning door naar de kwartfinale waar hij Daryl Gurney tegen komt.

Geen mooie afsluiter van de avond voor Dimitri Van den Bergh. De Dreammaker kreeg te maken met een op scherp staande Dave Chisnall. Met 50% op zijn dubbels strafte hij de missers van Dimitri af en stond in no time 3-0 voor.

De Belg wist nog terug te knokken naar 3-2 maar in set 6 wilde het opnieuw niet lekker lopen en verloor hij die set met 3-1 en was daarmee uitgeschakeld. Chisnall mag in de kwartfinale nu zijn geluk proberen tegen Michael van Gerwen.

De uitslagen van woensdag 30 december;

Middagsessie
Pos  Player Player        score
1 Vincent van der Voort Daryl Gurney 2 4
2 Stephen Bunting Ryan Searle 4 3
3 Devon Petersen Gary Anderson 0 4
Avondsessie
Pos  Player Player         score
1 Dirk van Duijvenbode Glen Durrant 4 3
2 Gerwyn Price Mervyn King 4 1
3 Dave Chisnall Dimitri Van den Bergh 4 2

Indeling kwartfinale die wordt 1 januari gespeeld in een middag en avondsessie met elk twee wedstrijden. Format best of 9 sets.

Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall (8)
2 Gary Anderson (13) Dirk van Duijvenbode
3 Krysztof Ratajski (15) Stephen Bunting (26)
4 Gerwyn Price (3) Daryl Gurney (11)