Wordt het een gelukkig Nieuwjaar voor van Gerwen of voor van Duijvenbode

Het nieuwe jaar is begonnen dus beginnen we eerste met iedereen de allerbeste wensen voor 2021 over te brengen. Een nieuw jaar met gelijk al een grote vraag; Wordt het een super gelukkig 2021 voor Michael van Gerwen of voor Dirk van Duijvenbode.

Beide darters zitten namelijk in de kwartfinale van het William Hill World Darts Championship en zijn dus nog maar een paar stappen verwijderd van het behalen van deze belangrijke titel.

Dirk speelt de laatste wedstrijd van de vrijdagmiddagsessie tegen Gary Anderson en Michael sluit de avondsessie of tegen Dave Chisnall.

Voor de grote baas van de PDC, Barry Hearn is 2021 in ieder geval wel goed begonnen. De 72 jarige mede oprichter van de PDC heeft namelijk een Koninklijke onderscheiding gekregen. Barry Hearn wordt binnenkort verheven tot lid van the Order of British Empire en hoge Engelse onderscheiding.

Vrijdagmiddag 1 januari gaat het PDC WK weer verder met de vier wedstrijden uit de kwartfinale. Twee in de middagsessie en twee in de avondsessie. Het format is nu best of 9 sets dus de speler die als eerste 5 sets wint zien we terug in de halve finale

De indeling voor de middagsessie ( aanvang 13:00 uur ) en avondsessie ( aanvang 19:00 uur ) is;

Middagsessie
Pos  Player Player        score
1 Krzysztof Ratajski Stephen Bunting 3 5
2 Gary Anderson Dirk van Duijvenbode 5 1
Avondsessie
Pos  Player Player       score
1 Gerwyn Price Daryl Gurney 5 4
2 Michael van Gerwen Dave Chisnall 0 5