Een lang gekoesterde droom is nu waarheid voor Welshman Gerwyn Price

De nieuwe PDC wereldkampioen en nummer 1 van de wereld is nu Welshman Gerwyn Price die met zijn 7-3 overwinning op Gary Anderson een lang gekoesterde droom waarheid zag worden.

In het afgelopen jaar liet Price al zijn dat er rekening met hem moest worden gehouden. Hij stak in een geweldige vorm en liet dan ook weten dat hij zijn zinnen had gezet op het winnen van het PDC WK en dat hij de nieuwe nummer 1 van de wereld wilde worden.

En dat hij momenteel de beste speler is bewees hij gisteren in de finale van Het William Hill World Darts Championship. Hij bleek niet te stoppen en haalde in de beginfase op magistrale wijze set na set binnen. Price had in die fase bijna 73% op zijn dubbels want hij miste niets.

Price brak Anderson gelijk al in de eerste set maar werd direct terug gebroken door Anderson om daarna 4 sets op rij te winnen. Het leek een gelopen race voor the Iceman maar naarmate het einde in zicht kwam liet hij toch wat steekjes vallen en kwam Anderson een setje dichterbij (5-2) Set 8 werd dan weer met 3-2 door Price gewonnen die vervolgens in set 9 maar liefst 7 darts mist voor de match en Gary dan naar 6-3 terug komt.

De volgende set leek ook naar Gary te gaan want die kwam 2-0 voor. Price zette toch weer aan kwam langszij en na eerst nog twee match darts te missen vond pijl 16 de dubbel voor de titel.

Gerwyn Price is nu de eerste Welshman die een PDC wereldtitel bemachtigd en won met deze overwinning het enorme bedrag van £ 500.000,=  waarmee hij de magische grens van 1 miljoen pond passeerde.

Met een totaal bedrag van £ 1.317,500 werd hij nu ook de nummer 1 op de PDC Order of Merit en zakte Michael van Gerwen met £ 1,044,750 naar plaats 2 direct gevolgd door Peter Wright die £ 1,021,000 bij elkaar heeft gedart.

Statistieken
Gary Anderson Gerwyn Price
56 100 + 62
22 140 + 27
10 180 13
26,87 Uitgooi % 45,61
94,25 Gemiddelde 100,08
170 Hoogste finish 161
3 Eindstand 7