Daryl Gurney emotioneel na overwinning op Robert Thornton

Daryl Gurney kon nauwelijks nog uit zijn woorden komen na de laatste en winnende dart tegen Robert Thornton. Met deze overwinning bereikte ‘Super Chin’ Gurney de halve finale waarin hij gaat spelen tegen de andere verrassing van het toernooi, John Henderson.

De laatste partij van de avond. Een heel belangrijke voor de Noord Ier Daryl Gurney die graag zijn eerste major toernooi op naam wil zetten. En voor tegenstander Robert Thornton, winnaar van het toernooi in 2015  het bewijs dat hij weer op de weg terug is.

Gurney, die  de match begint, moest gelijk al aan den lijve ondervinden dan Robert Thornton op jacht is naar meer want hij wordt gebroken en komt 1-0 achter. Maar als Robert dan in leg 2 begint te knoeien op de dubbels breekt Gurney terug en wordt het 1-1. In zijn eigen leg komt Daryl met 1 dart voor een 16 finish op voorsprong, 1-2

In de volgende leg heeft Robert 10 darts nodig om op het bord te komen en loopt dat verschil niet meer in. Gurney gooit 28 uit voor 1-3 en de eerste set.

In set twee gaan de eerste twee legs met de darts en in de derde maakt Gurney uiteindelijk toch de break als Thornton twee darts mist voor 2-1 en het 102 wordt. Hij slaat dan hard terug in de volgende leg met 6 perfecte darts maar onfortuinlijk voor hem gaat het op pijl 7 mis. Het wordt een 11 darter en een break voor 2-2.  Robert mist in 1 beurt 1 set dart maar Gurney komt niet uit en dan met 2 darts voor 20 komen de heren gelijk, 1-1

In set 3 met de darts pakt Gurney het eerste punt met een 72 finish  De gemiddelden op dat moment Thornton 78.65 en Gurney 84.85. Een prachtige 103 finish van Thornton zet de stand in set 3 weer op 1-1. Robert mist dan 3 darts voor een breek en maakt Gurney met 1 dart op tops 1-2.

Met zijn derde pijl krijgt Robert op dubbel 5 een 20 finish uit en ontsnapt zo aan een breek en 1-2 achter. Nu is het 2-2 in leg in de derde set. Robert probeert 134 met triple 18 top tops maar dat gaat bij pijl 2 al fout en pakt Gurney met de darts set 3  voor 1-2

Daryl Gurney laat dan een break kans liggen en komt Thornton op 1-0 in set 4. Met 2 darts voor 96 komt Gurney in zijn leg eer gelijk (1-1). Met een mazzeltje behoudt Thornton zijn leg voor 2-1 Gurney komt echter weer gelijk en komt er een cruciale vijfde leg in set 4. Thornton moet die winnen anders is het gedaan.

Thornton komt met een 180 als eerste op een 57 finish die hij met 2 darts vindt voor 3-2 in deze set en een 2-2 setstand.

In set 5 komt Gurney met de darts als eerste op een finish, 16, maar mist de dubbel en krijgt 116 om de oren. Thornton nu in het voordeel maar vergeet te openen in leg 2 en komt Gurney weer licht in het zadel.. Twee goede scores van Robert  en wat mindere van Gurney zorgen ervoor dat Robert eerste op een finish komt.

Maar de druk is groot bij beide spelers en de dubbels vallen even niet. Daryl is de meest fortuinlijke en maakt 1-1 met een break.  Dan na heel veel pijlen om uit te komen vindt Gurney eindelijk dubbel 2 voor 1-2. de spanning stijgt  zoals uit de scores blijkt Gurney heeftn 3 beuten nog geen triple gevonden en komt Thornton op 44 tegen 251 voor Gurney.. Twee darts zijn genoeg voor 2-2 en spelen ze de beslissende vijfde leg.

Gurney opent die direct met 146 tegen 117 voor Thornton. . Na 9 darts Gurney op 198  Thornton met een bouncer op 259. Gurney na 12 dart op 58vind t de 18 een neemt zijn tijd voor tops die hij met de derde dart vindt.  Hij is even helemaal van slag en geeft met vreugde tranen een interview. Hieronder nog een filmpje met een enorme emotionele reactie van Gurney

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017

 

 

 

 

 

 

 

redactie Darts4u:
Related Post