Superfan Jackie Goethals twee jaar onder contract bij Winmau

Wie kent hem niet, superfan Jackie Goethals uit België? Je kunt bijna geen toernooi opnoemen of Jackie is erbij.

Met zijn enthousiaste steun en onderscheidende hoed, is hij altijd  aanwezig als supporter tijdens  dartevenementen over de hele wereld. Maar Jackie is zelf ook een begaafd dartspeler binnen het World Disability Darts Association (WDDA) -circuit.

Bekend als ‘De Leeuw’ vanwege zijn gelijkenis met Leo Laurens, die onder deze bijnaam speelde en al lang voordat Jackie  zijn dartcarrière begon de nummer 1 van België was, eindigde Jackie in de inaugurele WDDA  World Cup afgelopen weekend in België op de derde plaatst. Ook maakte hij dat weekend deel uit van het Belgische nationale team dat daar ook derde werd.

Jackie begon met darts omdat hij door een blessure opgelopen op zijn werk niet meer actief kon voetballen, basketballen en karate kon uitoefenen en staat sinds vandaag hoog op de ranking van de WDDA en is derde op de Road to the Winmau ranking

Jackie zal als lid van Team Winmau zal Goethals Winmu vertegenwoordigen door een logo op zijn beroemde hoed en als speler bij WDDA-evenementen over de hele wereld.

Een reactie van Jackie Goethals op dit tweejarige contract is: “Darten is sinds mijn ongeluk een groot deel van mijn leven. Het hielp me weer op het goede spoor te komen en ik hou van elk aspect van de sport. Ik al die 20 jaren na mijn ongeluk heb ik geen WK gemist. Deel uitmaken van Team Winmau is een enorme eer en met de steun van het bedrijf ben ik van plan mijn spel verder te ontwikkelen. ”

Foto © Patrick Krekels