World Grand prix finale gaat tussen Michael van Gerwen en Dave Chisnall

Zaterdagavond, 12 oktober, wordt in het Citywest Hotel Dublin de finale gespeeld van de BoyleSports World Grand Prix met in de hoofdrollen titelverdediger Michael van Gerwen en Dave Chisnall.

Dave Chisnall die de vrijdagavond sessie opende tegen World Grand Prix debutant, Glen Durrant won deze partij met 4-1. met 3-0 pakte Chisnall de eerste set dankzij zeer sterk uitgooien maar moest een zelfde uitslag in set 2 incasseren omdat in die set Durrant met onder andere een 154 en 87 finish domineerde.

In de derde set kwam Chisnall met een 170 finish terug van een achterstand en won later de beslissende 5de leg voor een 2-1 voorsprong. ook in de vierde set stond Chisnall achter maar miste Durrant de dubbel voor 2-2 en ging deze set ook nog naar ‘Chizzy’.

In de vijfde set kwam Durrant van 2-0 achter terug naar 2-2 maar op tijd vond Chisnall de dubbel voor een 4-1 eindstand. Chisnall voor de tweede keer in de finale en hoopt nu op een beter resultaat dan de 6-0 nederlaag tegen Phil Taylor in 2013.

Zijn tegenstander is titelverdediger Michael van Gerwen die met 4-0 de andere halve finale won van Chris Dobey. Dobey liet in de eerste set al wat kansjes liggen en werd daarvoor afgestraft door Michael die met 3-1 de eerste set binnenhaalde.

Dobey probeerde dit recht te zetten in set 2 waarin hij 2-0 voorkwam, Michael kwam echter terug naar 2-2 en deelde met een 156 finish in de vijfde leg opnieuw en tikje uit aan Dobey.

In de derde set opnieuw Chris Dobey die voor kwam te staan (0-1, 1-2) maar de vijfde leg van de set alweer aan van Gerwen moest laten. Michael had Dobey nu op de knieën en won de vierde set met 3-0 voor een plaats in de finale.

De finale wordt over best of 9 sets gespeeld en staat gepland om 21:00 uur. Vooraf aan deze finale (20:15 uur) spelen Liam Gallagher en Keane Barry de finale van de Tom Kirby Irish Matchplay, een partij over best of 11 legs met als inzet meedoen aan het William Hill World Darts Championship in december.