BoyleSports Grand Slam of Darts nadert climax – updates vrijdag

Na gisterenavond zijn de laatste 8 spelers bekend die gaan strijden om de BoyleSports Grand Slam of Darts titel. Nog drie dagen en dan is de winnaar bekend van dit toernooi met een prijzenpot van £ 550.000,=

Direct al een partij vol emotie aan het begin van de donderdagavond tussen James Wade en Adrian Lewis. Lewis is op de weg terug en dat ging ten koste van Wade. Wade nam dit verlies zeer onsportief op en verliet het podium zonder de gebruikelijke handdrukken.

Wade had alle troeven in hand maar verspeelde een 8-5 voorsprong en ging uiteindelijk met 10-9 er af.

Daarna een snelle partij tussen regerend Grand Slam of Darts kampioen Gerwyn Price en Darren Webster. Price was op dreef tegen een Webster die maar niet in zijn ritme kon komen en met 10-1 verloor.

Daarna een spannende partij tussen Michael van Gerwen en Ian White. Michael lukte het niet om al vanaf het begin een flink gaatje te slaan en moest na de eerste pauze zelfs vanuit een achterstand terug komen. Pas na 6-6 nam MvG weer de leiding om uiteindelijk na 7-7 geen leg meer af te staan en met 10-7 de kwartfinale haalde.

In de slotpartij van de avond twee Schotse spelers tegen elkaar, Gary Anderson en Robert Thornton. Van Thornton hebben we lang niet veel bijzonders meer gehoord maar leek in de partij tegen Anderson op weg naar succes. Bij de eerste pauze na 5 legs stond Robert 4-1 voor maar verspeelde in de 5 legs erna die voorsprong en kwam 6-4 achter.

Anderson liet daarna Thornton no9 tot 8-8 terugkomen maar won daarna 2 legs op rij voor de kwartfinale waarin hij uitkomt tegen Gerwyn Price. Dit was vorig jaar de beladen finale van het toernooi.

Vanavond de eerste 2 kwartfinale wedstrijden en zaterdag de volgende 2. Het format tot en met de finale is nu best of 31 legs en de wedstrijden worden als volgt afgewerkt;

Vrijdagavond
Pos  Player Player       score
1 Dave Chisnall ( E ) Peter Wright (F) 12 16
2 Glen Durrant (H) Michael Smith (H) 16 12
Zaterdagavond
Pos  Player Player        score
1 Gerwyn Price ( C ) Gary Anderson (D)
2 Michael van Gerwen (A) Adrian Lewis (A)

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019

 

redactie Darts4u:
Related Post