De World Pro is het belangrijkste podium voor BDO spelers – updates middagsessie

Vandaag is het dan zover en begint om 14:00 uur Nederlandse tijd het grootste toernooi van dat andere dartscircuit, the BDO, het World Professional Darts Championship. Het belangrijkste podium waarop spelers en speelsters binnen dit circuit zich kunnen profileren.

Daarvoor hebben ze een heel jaar lang stad en land afgereisd om hun punten te vergaren want meedoen aan dit toernooi en mogelijk winnen van deze ‘major title’ is de kroon op je werk.

Het mooiste is dan dat juist de spelers en speelster die aan dit evenement deelnemen alle aandacht krijgen want zij zijn de hoofdrolspelers van dit toernooi en niet alle rompslomp er omheen. Helaas heeft daar de media bol van gestaan maar desondanks dat staan er voor de komende dagen toch 40 heren en 16 dames te trappelen van ongeduld om toch op dit podium de sportieve strijd aan te gaan.

Onder de deelnemers 9 Nederlanders, 7 heren en 2 dames; Wesley Harms, Richard Veenstra, Martijn Kleermaker, Willem Mandigers, Chris Landman, Dennie Olde Kalter, Gino Vos en Aileen de Graaf en Sharon Prins.

Vanaf vanmiddag 14:00 uur tot en met zondag 12 januari worden de wedstrijden gespeeld. Met op zaterdag 11 januari ook nog de finale van het jeugdtoernooi.

Op bijna alle dagen is er een middag en avondsessie en worden de live uitzendingen verzorgd door Eurosport en de Engelse zender Quest. Via het internet is het toernooi ook te volgen via het BDO YouTube kanaal.

Vanmiddag, zaterdag 4 januari komt Chris Landman als eerste Nederlander in actie. Mario Vandenbogaerde uit België opent het toernooi tegen de Pool Sebastian Steyer.

In de derde partij geen Fallon Sherrock, die zich heeft afgemeld voor dit toernooi maar speelt de Zweedse Vicky Pruim tegen de Australische Corrine Hammond en ook in de avondsessie is er wijziging in het dames deelnemersveld. Wegens omstandigheden heeft Trina Gulliver zich ook afgemeld en wordt zij vervangen door de Australische Tori Kewish.

De indeling voor vandaag;

Zaterdagmiddag 4 jan
Tijd  Player Player    score
14:00 Mario Vandenbogaerde (11) Sebastian Steyer 3     – 0
Justin Thomspon Scott Williams 3     – 0
Vicky Pruim Corrine Hammond 0     – 2
Dave Parletti (4) Chris Landman 2     – 3
Zaterdagavond
tijd  Player Player  score
20:00 Darren Herewini Simon Stainton
Beau Greaves (6) Tori Kewish
Thibault Tricole Ross Montgomery
Jim Williams (2) Gary Stone

 

redactie Darts4u:
Related Post