Peter Wright op koers voor eerste grote prijs na het behalen van de wereldtitel

Kersverse PDC wereldkampioen Peter ‘ Snakebite ‘ Wright ligt op koers om, na het behalen van de wereldtitel, zijn eerste grote tv titel, de Ladbrokes Masters,  op zijn erelijst bij te schrijven. Zeker na zijn grootste concurrent, Michael van Gerwen het veld al verlaten heeft.

Wright speelde in de derde match van de zaterdagavondsessie tegen Joe Cullen die het hem wel lastig maakte maar na een materiaal wissel liep het gesmeerd bij Wright en won uiteindelijk met 10-7.

Gerwyn Price ontsnapte aan uitschakeling. Hij stond 9-4 voor op Simon Whitlock maar die kwam terug naar 9-9. Price kon het in de laatste leg dan toch nog naar zich toe trekken en treft nu in de kwartfinale Gary Anderson.

Anderson speelde wisselvallig tegen Ian White maar won wel met 10-8. De laatste kwartfinalist is Dave Chisnall, die met bril, Daryl Gurney met 10-8 de baas was.

Vanmiddag beginnen de kwartfinales en vanavond de halve finales en finale. Adrian Lewis tegen Michael Smith is de openingspartij van de zondagmiddag met daarna Clayton tegen Aspinall. Peter Wright sluit de middagsessie af tegen Dave Chisnall.

De avondsessie wordt volgens het wedstrijdschema (bracket) gespeeld

 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Jonny Clayton (16) Nathan Aspinall (8) 8 10
2 Adrian Lewis (13) Michael Smith (5) 6 10
3 Peter Wright (2) Dave Chisnall (10) 10 0
4 Gerwyn Price (3) Gary Anderson (6) 2 10
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Nathan Aspinall (8) Michael Smith (5) 10 11
2 Peter Wright (2) Gary Anderson (6) 11 7
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Michael Smith (5) Peter Wright (2) 10 11

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2020

redactie Darts4u:
Related Post