Dirk van Duijvenbode stelt orde op zaken en bereikt kwartfinale World Grand Prix

Debutant op de BoyleSports World Grand Prix, Dirk van Duijvenbode, staat in de kwartfinale van dit PDC Major toernooi. Donderdagavond versloeg Dirk World Matchplay kampioen Dimitri Van den Bergh met 3-1 en stelde daarmee even orde op zaken.

Want de teleurstelling was groot bij Dirk na zijn eerste match op dit toernooi tegen Mensur Suljovic. Hij won deze weliswaar maar met een niveau om niet over naar huis te schrijven. Maar dat was gisteren anders. Met 17 x een 100+ score, 13 x een 140 en 3 maal de maximale score en een uitgooipercentage van 55% zette “Titan” de Belg met 3-1 aan de kant en kan zich gaan voorbereiden op een treffen tegen Gary Anderson in de kwartfinale.

Anderson klopte gisteren een andere Nederlander bij de laatste 16, Danny Noppert. Noppert kwam niet in zijn spel en daar profiteerde de Schot van en klopte Danny  met 3-0, 3-2 en 3-2.

Ook Simon Whitlock zien we terug in de kwartfinale. In een gelijk opgaande partij klopte Simon tegenstander Mervyn King in vijf sets die alle vijf over de volle lengte werden gespeeld. Maar King was in de slotfase minder trefzeker op zijn dubbels hetgeen hem de partij heeft gekost.

In de laatste partij van de avond tussen Michael van Gerwen en Devon Petersen had Michael het geluk aan zijn zijde. Devon miste namelijk dubbels op belangrijke momenten en zo kon Michael de zaak eerst recht trekken en vervolgens naar zijn hand zetten.

Devon had in de eerste set al kans om met 3-1 de set te pakken maar kreeg 52 niet uit en nadat Michael 2-2 gemaakt had pakte hij met een 15 darter de eerste set.

Ook in de tweede set bij 2-2 waren er weer kansen voor Petersen bij een 2-2 stand maar de dubbel wilde er maar niet in. In de derde set werd het uiteindelijk 3-1 nadat Devon 104 niet uitkreeg voor 3-2 en Michael de deur op slot gooide met een 85 finish.

Michael treft in de kwartfinale Simon Whitlock en de kwartfinale beginnen zaterdag.

Vandaag, vrijdag 9 oktober de laatste 4 partijen uit de tweede ronde met in de laatste partij van de avond Jeffrey de Zwaan tegen de Duitser Gabriel Clemens.

Overzicht uitslagen en indeling kwartfinales voor zover bekend.

Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Devon Petersen 3 0
2 Mervyn King Simon Whitlock 2 3
3 Dimitri Van den Bergh Dirk van Duijvenbode 1 3
4 Gary Anderson Danny Noppert 3 0
5 Ryan Joyce Dave Chisnall
6 Joe Cullen Jonny Clayton
7 Gerwyn Price (3) Kim Huybrechts
8 Gabriel Clemens Jeffrey de Zwaan
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Simon Whitlock
2 Dirk van Duijvenbode Gary Anderson
3
4

 

Foto © PDC 2020 – Lawrence Lustig

 

redactie Darts4u:
Related Post