Ongeloof en ontgoocheling tijdens twee dagen BoyleSports World Grand Prix

De acht wedstrijden voor een plek in de kwartfinale van de BoyleSports World Grand Prix zijn gespeeld en de twee speelavonden die er voor nodig waren stonden bol van ongeloof en ontgoocheling met als klapper het bereiken van de halve finale door Dirk van Duijvenbode.

Het begon allemaal op vrijdagavond tijdens de eerste sessie van 4 partijen. Debutant Ryan Joyce die in de eerste ronde vriend en vijand verraste door Peter Wright te kloppen leek in zijn partij tegen Dave Chisnall regelrecht op een overwinning af te gaan.

Joyce kwam 2-0 voor in sets en miste in set 3 maar liefst 7 matchdarts en ging daarna met 3-2 zitten.

In de tweede partij een knappe 3-0 overwinning van Jeffrey de Zwaan die met 3-0 van Gabriel Clemens won maar de dag erna kansloos was tegen Gerwyn Price. Price won met 3-1 en buiten dit verlies van Jeffrey mist hij waarschijnlijk nu ook deelname aan de World Cup of Darts. Jeffrey was bij winst na van Gerwen de beste Nederlander op de Order of Merit geworden en dat was goed voor deelname samen met Michael van Gerwen.

Price had vrijdagavond al met overmacht gewonnen van Kim Huybrechts (3-0) en was ook tegen Jeffrey bijna niet te stoppen alhoewel er toch kansen zijn geweest voor Jeffrey. Zo af en toe was Price namelijk niet zo trefzeker maar helaas kon Jeffrey daar niet van profiteren.

In de slotpartij van de vrijdagavond verspeelde Joe Cullen een 2-0 voorsprong in sets op Jonny Clayton mar wist in de vijfde set op tijd de beslissende 5de leg te winnen voor een plek in de kwartfinale tegen Dave Chisnall.

In die kwartfinale gebeurde hetzelfde als tegen Clayton. Cullen kwam 2-0 voor maar Chisnall kwam naar 2-2 terug en werd er een beslissende vijfde set gespeeld met dit keer Chisnall die de beslissende 5de leg won, en net zoals tegen Joyce dus door het oog van de naald ging.

Alom verbazing en ongeloof was er na afloop van de eerste partij van de zaterdagavond tussen Gary Anderson en Dirk van Duivenbode. Dirk was in die partij niet te stoppen tot ontzetting van Anderson die keer op keer het nakijken had en uiteindelijk met 3-1 werd geklopt.

Na afloop van de partij vroeg Dirk zich zichtbaar af of hij dit nu droomde of werkelijk was gebeurd. Maar het was waar van Duijvenbode bereikte de halve finale waarin hij uitkomt tegen Simon Whitlock.

Whitlock klopte namelijk met 3-0 Michael van Gerwen. Niet omdat Michael nu zo slecht speelde maar omdat Whitlock alles raakte waarnaar hij keek.

Zondagavond de twee halve finales die over best of 7 sets zal worden gespeeld en Simon Whitlock en Dirk van Duijvenbode de avond openen.

Foto © PDC 2020 – Lawrence Lustig

 

 

redactie Darts4u:
Related Post