Peter Wright volgende hindernis naar pensionering Steve West

  1. Mocht Steve West het European Championship winnen dan gaat hij met pensioen. Maar dan moet hij vanavond eerst nog winnen van de regerend wereldkampioen Peter Wright en mocht hij de halve finale halen wacht hem daar of Dirk van Duijvenbode of Jonny Clayton.

In ieder geval dat is het plan van de 45 jarige darter uit het Engelse Epping. Gisteren bij de laatste 16 klopte West nog Mensur Suljovic in de slotfase en zal vanavond een zware dobber hebben aan ‘Snakebite’ Wright.

De Nederlandse ogen zijn vanzelfsprekend gericht op de tweede partij van de kwartfinale avond want dan komt Dirk van Duijvenbode het podium op. Dirk speelt tegen Jonny Clayton die gisteren sterk speelde tegen José De Sousa en met een 98.4g gemiddelde en bij 59% op zijn dubbels deze match wist te winnen.

Het wordt dus alle zeilen bijzetten voor Dirk om de halve finale te halen en dan maar afwachten wie hij dan kan treffen.

William O’Connor en James Wade openen vanaf om 20:00 uur het toernooi met hun match die evenals de vorige ronde over best of 19 wordt gespeeld. Devon Petersen en Ian White, die gisteren van Gerwen klopte, sluiten de avond in de König Pilsener Arena te Oberhausen af en via ITV4 en RTL7 zijn de partijen live te volgen.

De speelvolgorde van de kwartfinale:

Zaterdagavondsessie
Pos  Player Player        score
1 William O’Connor James Wade 4 10
2 Jonny Clayton Dirk van Duijvenbode 10 4
3 Peter Wright Steve West 10 6
4 Devon Petersen Ian White 10 6

Foto © PDC 2020

 

redactie Darts4u:
Related Post