Maand april staat in het teken van Premier League 2021

Deze maand kunnen de dartsliefhebbers weer volop genieten van een aantal spannende Premier League avonden. Maandag 4 april, Tweede Paasdag, begint in Milton Keynes namelijk de Unibet Premier League 2021.

In een andere opzet dan gewend. Geen wekelijkse speelavond, maar in een paar blokken van opeenvolgende toernooien wordt dit evenement afgewerkt. Dit jaar wel weer terug naar de oude samenstelling van 10 vaste deelnemers. Deze editie zijn dit titelverdediger Glen Durrant en verder Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Nathan Aspinall, Gary Anderson en debutanten, Jonny Clayton, José De Sousa en Dimitri Van den Bergh.

Titelverdediger, Glen Durrant, twijfelde of hij wel mee zou doen aan deze editie. ‘Duzza’ kan zijn oude vorm maar niet terug vinden en zag er tegenop om iedere speelavond met een 7-0 nederlaag van het podium af te moeten.

Regerend wereldkampioen, Gerwyn Price, zet ook zo wat kanttekeningen bij deze editie. Hij is zich er namelijk goed van bewust dat tijdens deze competitie het zwaar voor hem wordt om zijn nummer 1 status te bewijzen.

Het beloofd in ieder geval weer een leuke competitie te worden waarin we natuurlijk ook nieuwsgierig zijn hoe Michael van Gerwen het er vanaf zal brengen.

Tweede Paasdag dus de start van het evenement met 5 speelavonden op rij, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Op 19 april gaat dan het tweede blok voor deze maand van start met 4 toernooien en het vierde toernooi op 22 april is dan Judgement Night. Die avond vallen twee spelers af en gaan er 8 spelers op 5 mei verder met de tweede ronde.

Het toernooi in de Marshall Arena wordt helaas weer achter gesloten deuren gespeeld. Het format is zoals vanouds, best of 12 legs en de match stopt zodra een speler 7 legs heeft gewonnen. Maar een gelijk spel is dus ook mogelijk bij dit evenement. Per gewonnen wedstrijd krijgt de speler 2 punten en bij gelijkspel 1 punt.

De indeling voor deze week:

Dag 01 5-apr
Pos  Player Player    score
1 Nathan Aspinall Glen Durrant
2 Rob Cross José De Sousa
3 Peter Wright Jonny Clayton
4 Gerwyn Price Gary Anderson
5 Michael van Gerwen Dimitri Van den Bergh
Dag 02 6-apr
Pos  Player Player    score
1 Gary Anderson José De Sousa
2 Jonny Clayton Glen Durrant
3 Dimitri Van den Bergh Nathan Aspinall
4 Michael van Gerwen Peter Wright
5 Gerwyn Price Rob Cross
Dag 03 7-apr
Pos  Player Player    score
1 Rob Cross Michael van Gerwen
2 Glen Durrant Dimitri Van den Bergh
3 Peter Wright Gary Anderson
4 Nathan Aspinall Gerwyn Price
5 José De Sousa Jonny Clayton
Dag 04 8-apr
Pos  Player Player    score
1 Dimitri Van den Bergh Peter Wright
2 Jonny Clayton Rob Cross
3 José De Sousa Nathan Aspinall
4 Gerwyn Price Michael van Gerwen
5 Gary Anderson Glen Durrant
Dag 05 9-apr
Pos  Player Player    score
1 Gary Anderson Jonny Clayton
2 Peter Wright Rob Cross
3 Michael van Gerwen Nathan Aspinall
4 Gerwyn Price Glen Durrant
5 Dimitri Van den Bergh José De Sousa