Updates kwartfinales Nordic Darts Masters. Gerwyn Price zegt af door blessure

De kwartfinales van de Viaplay Nordic Darts Masters in Kopenhagen starten vanmiddag om 13:00 uur Nederlandse tijd zonder de als eerste geplaatste Gerwyn Price. De Welshman heeft last van een ellenboogblessure en heeft zich voor de rest van het toernooi afgemeld.

Daardoor staat Fallon Sherrock al in de halve finale die vanavond om 20:00 uur beginnen. Het format in de kwartfinales is best of 19 legs 501 en de speelvolgorde is nu conform het wedstrijdformulier, en is als volgt;

Kwartfinales
Pos  Player Player        score
1 (bye) Gerwyn Price zegt af  Fallon Sherrock b
2 Dimitri Van den Bergh (4) Gary Anderson 10 8
3 Peter Wright (2) Jonny Clayton 3 10
4 Michael van Gerwen (3) Madars Razma 10 4
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Fallon Sherrock Dimitri Van den Bergh (4)
2 Jonny Clayton Michael van Gerwen  (3)
 Finale
Pos  Player Player        score
1

Gisteren tijdens de eerste ronde had Dimitri Van den Bergh, in de eerste partij van de avond, het knap lastig tegen Johan Engström. Pas in de slotfase kon de Belg de slippertjes van de Zweed afstraffen en won uiteindelijk met 6-4.

In de partij erna kreeg de Deen Ivan Springborg Poulsen een white wash van Jonny Clayton en in de derde partij verraste Madars Razma tegenstander Nathan Aspinall. De Let won met 6-4 en werd daarmee de eerste niet geplaatste speler in de kwartfinale.

De als eerste geplaatste Gerwyn Price moest tegen Daniel Larsson uit Zweden echt alle zeilen bijzetten om met 6-3 te winnen. Dat het niet zo lekker liep bleek na afloop. Price kampt met een ellenboog blessure en heeft daarom voor de rest van het toernooi afgezegd.

In de vierde match van de avond had Gary Anderson ook een aardige tegenstander aan Andreas Toft Jorgensen die toch 3 legs van de Schot wist af te snoepen.

Fallon Sherrock tegen Niels Heinsoe was natuurlijk de partij waarnaar werd uitgekeken. En Sherrock maakte haar reputatie waar door de Deen Heinsoe met 6-1 te kloppen. Helaas kan ze nu niet uitkomen tegen Gerwyn Price, die volgens het schema haar volgende tegenstander zou zijn. Fallon is nu door naar de halve finale waar ze of Dimitri Van den Bergh of Gary Anderson gaat treffen.

Peter Wright treft in de kwartfinale Jonny Clayton door een 6-1 overwinning op Marko Kantele en bijna was Darius Labanauskas de tegenstander van Madars Razma in de kwartfinale maar op tijd wist Michael van Gerwen het tij te keren.

Labanauskas wist niet van wijken tegen van Gerwen en ondanks een vroege breek kwam de Litouwer langszij en kwam in de slotfase zelfs 5-4 voor en mocht de 10de leg zelf beginnen. Michael brak echter terug en met een sterke laatste leg won hij alsnog met 6-5

De uitslagen van de eerste ronde:

Pos  Player Player    score
1 Gerwyn Price (1) Daniel Larsson 6 3
2 Fallon Sherrock Niels Heinsoe 6 1
3 Dimitri Van den Bergh (4) Johan Engström 6 4
4 Gary Anderson Andreas Toft Jorgenson 6 3
5 Peter Wright (2) Marko Kantele 6 1
6 Jonny Clayton Ivan Springborg Poulsen 6 0
7 Michael van Gerwen (3) Darius Labanauskas 6 5
8 Nathan Aspinall Madars Razma 4 6

Foto bij dit artikel © Mikal Schlosser – PDC 2021

 

redactie Darts4u:
Related Post